Aşçılar Alanya’da yarıştı

Aşçılar Alanya’da yarıştı
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) desteklediği, Alanya Belediyesi’nin düzenlediği 5'inci Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması Konaklı Kongre Merkezi’nde başladı.

 
Açılış törenine, Alanya  Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Buthan Sili, Altın Kepçe Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Nail Özden, MHP Milletvekili Adayı Cafer Uyar, Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, birim amirleri, Kent Konseyi  Başkanı Nurhan Özcan, çok sayıda aşçı, konuklar ve basın mensupları katıldı.  

ELİF KORKMAZEL SUNUYOR

Sunumunu TV programcısı ve yemek kitabı yazarı Elif Korkmazel’in üstlendiği açılış töreninde, Alanya Altın Kepçe Derneği Başkanı Özden, Alanya Belediye Başkanı Yücel, Alanya Kaymakamı Tanrıseven, sırasıyla konuşma yaptı.

50 FARKLI KATEGORİDE BİN KİŞİ ALTIN KEPÇE İÇİN YARIŞACAK

Geçen yıl 37 kategoride 850 kişinin katıldığı Uluslararası Altın Kepçe Yarışması’nda bu yıl toplam 50 kategoride bin yarışmacı Altın Kepçe için yarışacak. Katılımcılar arasında 17 farklı ülkeden 75 kişilik bir ekip de bulunuyor. Yarışmada, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen 30 farklı lise ve 20 farklı üniversiteden öğrencilerle birlikte usta aşçılar, farklı kategorilerde yaptıkları yemekleri jüri üyelerine sergileyecek.

'KATILIMCI SAYISI ARTTI'

Organizasyonun her yıl daha da ileri gittiğine vurgu yapan Altın Kepçe Aşçılar Derneği Başkanı Özden, “2011 yılında birinci yarışmamızı düzenledik ve bundan sonraki yıllarda da her zaman organizasyonu ileriye götürmek için çabaladık. Bu çalışmalarımız bizlere her zaman olumlu yönde döndü. Bu yıl yarışma kategorilerimiz ve katılımcı sayımız arttı. Gelecek yıllarda da bu organizasyonu Avrupa Şampiyonası’na taşımak için çabalıyoruz. Alanya turizmin başkenti ve her şeyin en iyisine layık. Bu organizasyonda da emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

'ALANYA DEĞERLERİ TANITILIYOR'

Bu tip uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Yücel, bu organizasyonun Alanya’nın ve Alanya’ya ait ortak değerlerin tanıtılması için çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Başkan Yücel, “Alanya’mızın ve Alanya’mıza ait ortak değerlerin tanıtılması bizim en büyük arzumuz. Bu tip uluslararası organizasyonlar ile bu arzumuzu gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu organizasyonda da emeği geçen bütün kurumlara, bütün personele ve aşçılara teşekkür eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

'DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ'

Organizasyonu Avrupa Şampiyonası’na taşımak için el birliği ile çalışıldığını vurgulayan Alanya Kaymakamı Tanrıseven de şunları söyledi:

“Altın Kepçe Yemek Yarışması her yıl daha da gelişiyor. Bu yıl da katılımcı sayısının artması bizleri mutlu etti. Bundan sonra da el birliği ile bu organizasyonu daha da ileri taşımak için çabalayacağız. Özellikle yeme içme kültürünün tanıtıldığı bu organizasyonda emeği geçen tüm çalışanlara, bütün kurumlara ve aşçılara teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”



Bu Haber 24.10.2015 - 10:12:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.