Araştırma: İngiliz tatilciler Müslüman ülkelerden uzaklaşıyor

Araştırma: İngiliz tatilciler Müslüman ülkelerden uzaklaşıyor
Travelzoo tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her 4 İngiliz turistten 3'ü Müslüman ülkelerden uzak durmak istiyor. Bu eğilimin ortaya çıkmasında, Müslüman ülkelerde yaşanan çatışma ve terör olayları ile turistlere yönelik saldırıların etkili olduğu belirtiliyor.


TurizmGüncel


Araştırmaya katılanların yüzde 54'ü son dönemde yaşanan terör olayları, yüzde 51'lik kısmı ise mülteci sorunu nedeniyle yurtdışında tatil yapma fikrinin değiştiğini belirtiyor. Katılımcıların yarıdan fazlası ise, Tunus'taki terör eylemi nedeniyle yurtdışında herhangi bir ülkede tatil yapmak istemediğini ifade ediyor.

Bournemouth Üniversitesi'nden Yeganeh Morakabati, "Yağışlı ve nemli dönemlerde İngilizler daha sıcak yerlerde tatil yaparlar. Ancak bu sene yaşanan olaylar onların eğilimini olumsuz yönde etkiledi. Araştırmanın ortaya çıakrdığı en önemli sonuç, insanların risk algısındaki yüseliş ve belirsizliğin korkuyu beranberinde getirdiğini göstermesi" diyor.

Travelzoo sözcsü Louise Hodges ise, "Çok sayıda ciddi olayın yaşandığı kötü bir yılın sonunda, insanlarda güvenliğe ilişkin kaygılar arttı. 2015'in kalan diliminde ve 2016 yılında tatile nereye gideceklerini bilemiyorlar. İngiliz Dışişleri Bakanlığı sitesi, insanların yüzde 70'inin tatile çıkmadan önce 'güvenli mi acaba' diye baktıkları bir yer haline geldi." değerlendirmesini yapıyor.

Peki İngilizler hangi destinasyonları güvenli buluyor, önümüzdeki dönemde tatilini nerelerde geçirmek istiyor?

Araştırmaya göre İngiliz tatilciler, kış ve yaz tatili için Kanarya Adaları, Karayipler ve Avusturya'yı güvenli buluyor. En çok rezervasyon yaptıkları destinasyonlar ise İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz ve Amerika olarak öne çıkıyor.


Bu Haber 05.10.2015 - 14:56:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.