Araplar sosyal medyada Türk ürünlerini boykot etme çağrısı yapmaya başladı

Araplar sosyal medyada Türk ürünlerini boykot etme çağrısı yapmaya başladı
Başını Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın çektiği bazı Arap ülkelerinin Katar'la diplomatik ilişkileri kesmesi ve çeşitli yaptırımlar uygulamaya başlaması, değişik bölgelerde değişik reaksiyonları beraberinde getirdi. Türkiye Katar'a asker göndermeyi düzenleyen anlaşmayı onaylarken, Arap ülkelerinde Türk ürünlerini boykot etme çağrıları başladı.



Merkezinde petrol ve doğalgaz zengini Katar ile diğer Arap monarşilerinin bulunduğu kriz giderek daha kestirilemez bir hal alıyor. Türkiye'nin Katar'a asker göndermeyi düzenleyen anlaşmayı imzalamasının ardından bir açıklama yapan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muahmmed Gargaş, Katar'ın Türkiye ve İran'dan yardım talep etmesinin, krizde yeni bir trajik sayfa açabileceğini söyledi. Katar'ı 'Arap' olmayan iki ülkeden (İran ve Türkiye) yardım isteyen 'kafası karışık kardeş ülke' olarak niteleyen Gargaş, bunun krizde yeni ve trajik bir sayfa açabileceğini söyledi.

KATAR'LA BAĞLANTILI 59 KİŞİ VE 12 KURULUŞ TERÖR LİSTESİNE ALINDI

Katar'a karşı bir araya gelen diğer Arap ülkeleri bu ülkeyle kara, deniz ve hava bağlantısını kestikten sonra, şimdi de Katar ile bağlantılı 59 kişi ve 12 kuruluşu terör listesine aldı. Listeye alınan isimler arasında, Müslüman Kardeşler'in ideoloğu olarak bilinen Yusuf Kardavi, Abdullah Muheysini, Abdulhakim Belhac ve Mehti Harati gibi isimlerin yanında, Qatar Volunteer Center, Doha Apple Company ve Qatar Charity gibi kurum ve kuruluşlar da yer alıyor.

ERDOĞAN O ANLAŞMAYI İMZALADI

Öte taraftan Türkiye'nin Katar'a asker konuşlandırmasını öngören anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı.

Gelen yeni haberlere göre, Katar'a destek çıkan bir diğer ülke de Pakistan oldu. Basında yer alan bilgilere göre Pakistan, Katar'a 20 bin asker göndermeyi öngören yasayı parlamentoya getirecek.

TÜRK ÜRÜNLERİNİ BOYKOTA BAŞLADILAR

Bütün bunlar olurken Türkiye'nin Katar'a destek çıkmasına tepki gösteren Araplar sosyal medyada Türk ürünlerini boykot çağrısı yapmaya başladı. Türk menşeili ürünlerin görsellerini sosyal medyada paylaşan Araplar, ''Bu ürünleri almayın'' şeklinde mesajlar atıyor.

KATAR EMİRİ TRUMP'IN DAVETİNİ REDDETTİ

Katar'a dönük abluka ve yaptırımların ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinin hemen sonrasına denk gelmesi ''bölgede yeni oyunlar kuruluyor'' yorumlarını beraberinde getirirken, Katar Emiri Trump'ın yaptığı Beyaz Saray davetini reddetti. Davetin geri çevrilme nedeni olarak da Katar'ın abluka altında olması gösterildi.







Bu Haber 09.06.2017 - 09:48:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Erhan semiz 10.06.2017 - 08:43

    Bunlar ABD nin Katar da 12.000 askeri olduğunu bilmiyor muu? Suudiler kendilerini kurtarmak için milyarlarca USD ABD ye rüşvet veriyorlar.. Yedi sülalesi ABD de villalarda yaşıyor..Kralları krallar gibi yaşayıp,halk perişan.. Hac dan bile gelen gelirleri, ABD ye yatırıyorlar.. Tüm iç ve dış güvenliğide ABD askeri ve CIA görev yapıyor... Araplar zaten korkularından dolayı AB ve ABD nin her istediğini yapıp, memleketlerini peşkeş çekiyorler.. Bir de bize boykot mu ediyorlar... ABD ve AB den alsınlar,onları daha da zengin etsinler... Küfür edeceğim ama bunlara değmez....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.