AP: Bazı Suudi Arabistan vatandaşları Türkiye seyahatini iptal ediyor

AP: Bazı Suudi Arabistan vatandaşları Türkiye seyahatini iptal ediyor
Körfez monarşileri arasındaki gerilim Türkiye'yi de etkiliyor. Katar krizi üzerinden Türkiye ile Suudi Arabistan görüş ayrılığına düşerken, Suudi Arabistan'da bazı turistlerin Türkiye'ye yaptığı bayram tatili rezervasyonunu iptal ettiği belirtiliyor.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Başını Suudi Arabistan'ın çektiği Körfez ülkelerinin terörizme destek verdiği gerekçesiyle Katar'a yaptırım uygulaması, Katar ile yakın ilişkileri bulunan Türkiye ile bu ülkeleri karşı karşıya getirdi.

Suudi Arabistan tarafından Katar'a yapılan 13 maddelik uyarıda, Türkiye'nin bu ülkede bulunan askeri varlığına son vermesi de istenmişti. 

''BAZI SUUDİLER TÜRKİYE SEYAHATİNİ İPTAL EDİYOR''

Halid Abdullah ve İdris İsmail adlı iki Suudi rehberin değerlendirmelerine yer veren haber ajansı AP ise, bazı Suudi Arabistan vatandaşlarının Bayramda yapacakları Türkiye ziyaretini iptal ettiğini yazdı. Haberde, Suudilerin sosyal medyada, ''Türkiye ile ilişkileri kesin'' şeklinde hashtag açtığı da belirtildi.

2016 yılında Suudi Arabistan'dan 530 bin ziyaretçi alan Türkiye, bu yılın ilk 4 ayında ise 126 bin Suudi vatandaşına ev sahipliği yaptı.


Bu Haber 23.06.2017 - 15:45:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.