Antalyalı ünlü otelci neden 'bir daha yatırım yapmayacağım' dedi?

Antalyalı ünlü otelci neden 'bir daha yatırım yapmayacağım' dedi?
Antalya’ya Avrupa standartlarında bir spor kompleksi kazandıran iş adamı Nuri Özaltın, yaptığı projeyi baltalamak isteyenleri bir gün basın toplantısıyla açıklayacağını söyledi. Türkiye’ye yeni yatırım yapmayı şimdilik düşünmediğini dile getiren Özaltın, Gloria markasını Amerika ve Almanya’ya taşıyabileceklerini de açıkladı


Eda Özsoy – Turizm Güncel – Antalya

Türkiye’de spor turizminde yeni bir dönem başlatan Özaltın Holding, Antalya Belek’te 105 bin metrekarelik bir alanda Gloria Sports Arena’yı inşa etti.

Dünya Dans Şampiyonası vesilesiyle hem Gloria Sports Arena’yı ziyaret ettik hem de Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Tesisin yapımına karar verildiğinde sadece fikir aşamasının bir sene sürdüğünü anlatan Nuri Özaltın, zorlu bir projeyi başarıyla tamamladıklarını söyledi. 1.5 sene içinde olimpik havuzlardan, futbol sahalarına kadar yaklaşık 50’nin üzerinde spor dalında hizmet veren bir tesis yarattıklarını ifade eden Özaltın, şu bilgileri verdi:

BEN YARATICILIĞI SEVERİM

“Antalya'ya golf sahasınıgetiren ilk firmayız. Bu nedenle tüm turizmcilere örnek teşkil ettik.  Arkasından Antalya’daki oteller içinde villa konseptini yarattık. Diğer arkadaşlar da aynı uygulamayı yaptılar. Sonrasında bu kompleksi inşa etmeye karar verdik. Dedim ki, ‘Antalya’da çeşitli spor dalları var ancak bunların hepsini bir araya getiren bir kompleks yok. O zaman biz yapalım’

Elimizde 107 dönümlük bir arazi vardı. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırımla Gloria Sports Arena'yı hayata geçirdik. Türkiye’de böyle bir tesisi yaptığım için herkes bundan gurur duymalı”

Bu kompleksin Avrupa’da bile benzeri olmadığını ifade eden Özaltın, projeyi kazançtan ziyade prestij için yaptıklarını ancak yine de beklenen takdiri alamadıklarını kaydetti.

TESİSİ BALTALAMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTILAR

Türkiye’ye şimdilik bir daha yatırım yapmayı düşünmediğini belirten Özaltın, sitemini şu sözlerle dile getirdi:

“Malesef tesisin yapım sürecinde kimseden destek görmedik. Bir de, isim vermek istemiyorum ama, böyle bir tesisin yapılmasını arzu etmeyen bazı kişiler var bölgede… Malesef bu tesisi baltalamak için çok uğraştılar. Bunu şimdi açıklamıyorum ama bir gün basın toplantısıyla açıklayacağım bu konuyu…

RESMİ AÇILIŞ İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZI BEKLİYORUZ

“Tesisin resmi açılışını henüz yapamadık. Ocak ayı içinde sayın Cumhurbaşkanı’na davetiye gönderdim. Kendisinin teşrifiyle açılışı yapmak istedim. Ancak ne evet ne de hayır cevabı alabildik.. Kendisinden bu konuda cevap bekliyoruz.”

TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

75 yaşına geldiğini ve tüm birikimini ülkesi için harcamak istediğini dile getiren Özaltın, ancak Türkiye’ye yatırım konusunda hevesinin kalmadığını söyledi. Özaltın “Bu kararım ileride değişir mi bilemiyorum. Ancak  bu birikim görünmüyorsa, 75 yaşına gelmiş biri neden uğraşsın ki? Yurtdışından çok fazla talep var. Gloria otellerini tüm dünya konuşuyor.. Uzun vadede Amerika ve Almanya’da otel açmayı düşünüyoruz.”


Bu Haber 23.03.2015 - 20:03:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • KUNTAY KARTAL 25.03.2015 - 12:53

    NURİ ÖZALTIN TÜRKİYEDE NİTELİKLİ VE KALİTELİ TURİZM TESİSLERİNİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR.NURİ ÖZALTIN OTELLERİ AÇMADAN BELEKMİ VARDI ALLAH AŞKINA?BELEK VARSA VE DÜNYACA BİLİNİYORSA BU SAYIN ÖZALTIN SAYESİNDEDİR.BU BÖYLE BİLİNE.

  • RAMER 24.03.2015 - 11:27

    BU ülkede Soyadı gibi olmak , özellikle de ÖZALTIN olmak daha zor. Allah uzun ömürler versinde biz sektör aşıgı girişimcilerin ABİSİ olmaya devam etsin...

  • Kadir ugur 24.03.2015 - 07:35

    Nuri Bey , siz ve calisanlariniu hakikaten cok ugrasi verdiniz bu Avrupanin tek en iyi spor oteli icin. Hep ilkler kiskancliklari kamcilar ama gene ilkler en kazancli yazirimlar olur. Türkiye ye yatirimlarinizin devamini diliyorum. Hayirli ve ugurlu olsun .

  • Zafer Cengiz 23.03.2015 - 10:43

    Türk Turizminde planlı ve düzenli bir Ortak bir turizm pastası oluşturup, huzur içinde paylaşmak gerekirken, bu yaklaşımın Türkiyede Bölgesel ve Ulusal çapta işlemediğini, nihayet Sn. Özaltın da idrak etmeye başlamış. Anadolu için biçilmiş kaftan ve Türkiye için ekonomik sinerji motoru olabilecek turizmin, yıllardır her yönden nasıl heba edildiği apaçık ortada değil midir? Turizmin makro verimsizliği sonucunda, başarılı Gloria Zincirinin her yıl en az yüzde 20 düzeyinde kardan zarar ettiğini de hesaplarsa, Nuri Bey mutsuzluk bilançosunu da daha gerçekçi olarak yerli yerine oturtabilir.

  • Murat Gencer 23.03.2015 - 10:38

    Neredesinden bakarsanız bakın Beleke çağ atlatan bir proje oldu Gloria Sports Arena. Çevreci yönden bakanlara da hak vermiyor değilim. Golf sahaları, oteller, siteler, konutlar her geçen gün Beleki batağa götürüyor. Eğer konuya bir çözüm getirmek istiyorsanız şimdiden tüm tesisleri yıkın ve ağaçlandırın. Ama güzel projelere de şapka çıkartın.

  • Barış 23.03.2015 - 08:56

    Sayın Özaltın Allah size uzun ömür versin daha nice tesisler inşaat edersiniz,içinizdeki Türkiye ve turizm sevgisi oldukça devamı gelir,Turizm Bakanlığı Spor Bakanlığı siz ve sizin gibi Ülkemize değerli yatırım yapanları el üstünde tutmalılar,her desteği vermeliler ,gençlerde sizleri örnek almalılar saygılarımla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.