Antalyalı turizmciler Almanya’da, sırada Hollanda var

Antalyalı turizmciler Almanya’da, sırada Hollanda var
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalı turizmcilerle birlikte kentin 2017 sezonu tanıtım projesini anlatmak için Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyetin bir sonraki durağı ise Hollanda olacak.


’Media Brifing Roadshow Antalya’ kapsamında Frankfurt ve Hamburg’da turizm konusunda çalışan gazetecilere Antalya’yı anlatan heyeti, Türkiye’nin Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ve Franfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin ağırladı.






Heyet, ilk ziyaretin gerçekleştiği Frankfurt’ta Almanya’nın en etkin gazetelerinden Frankfurter Algemeine Zeitung’un turizm direktörü ve yazarı Timo Kotowski ile bir araya gelerek Antalya’yı konuştu.

Almanya’dan gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 30’luk düşüş olduğunu ancak Rusya’dan gelen turistlerle bu kaybın önemli bir bölümünün telafi edildiğini dile getiren Antalya heyeti, Alman turist sayısındaki düşüşün nedenleri ve giderilmesi için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

GERİLİM ETKİLİYOR MU?

Başkan Türel, Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi gerilimin Alman turist sayısındaki düşüşe yol açıp açmadığını soran gazetecilere yanıt verdi. Bu soruya, “Alman turistler, Türkiye dışındaki ülkelere giderken bu ülkelerdeki politik durumu göz önüne alıyor mu?” sorusuyla karşılık veren Başkan Türel, şöyle dedi:

“Örneğin Mısır ve Küba’daki politik gelişmeler turistleri ne kadar etkiliyor? Maalesef Alman toplumu, Türkiye ile ilgili politik olaylar hakkında yanlış bilgilerle donatılıyor. Biz bunu anlatmak için buradayız. Alman televizyonlarında yayınlanan bir programda, Türkiye’deki başarısız darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durumunu güçlendirmek için kendisinin organize ettiği yönünde akıl almaz iddiaların öne sürüldüğünü duyuyoruz. Böyle bir şey nasıl iddia edilir? Türkiye’de yaşanan olaylar Almanya’da farklı gösteriliyor ve halkın büyük bölümü bunlara inanıyor. Ama biz, siyaset konuşmak için değil turizm konuşmak için buradayız.”

Yapılan sunumların ardından, tüm gazetecilere kahve fincanı takımı hediye edildi.

Ardından Hamburg'a geçen heyet, burada basın mensuplarının yanında turizm şirketleri ve acenteler ile de bir araya geldi.



SIRADA HOLLANDA VAR

Hürriyet’te yer alan habere göre, Antalya heyeti, daha sonra Amsterdam’a gidip, Hollanda’daki turizmciler, basın mensupları ve çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelecek.

Bu gezi, geçen yıl yapılan ziyaretin devamı niteliğinde... Geçen yıl Antalya’dan Almanya’ya giden bir heyet, kentin sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri, yenilikleri Alman kamuoyuna duyurmak için çeşitli etkinlikler düzenlemişti. Bu amaçla medya mensupları ve turizm sektöründen temsilcilerle de bir araya gelmiş, Antalya’nın farkını ve turistler için sunduğu imkanları anlatmıştı.



HEYETTE KİMLER VAR?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığındaki heyette şu isimler yer alıyor: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, IC – Fraport Havalimanı Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, Barut Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, Profesyonel Otelciler Derneği Başkanı ve Rixos Downtown Genel Müdürü Hakan Duran, TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Serra Palace Hotel sahibi Sururi Çorabatır ve ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu.







Bu Haber 21.02.2017 - 09:34:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.