Antalyalı otelcilerle yerli tur operatörleri protokol imzaladı

Antalyalı otelcilerle yerli tur operatörleri protokol imzaladı
Antalyalı otelciler, İstanbul'da tur operatörleri ile bir araya gelerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan ''Antalya Seni Bekliyor'' kampanyasının lansmanını yaptı, yerli tur operatörleri ile protokol imzaladı.


TurizöGüncel

Antalya Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde başlatılan ''Antalya seni bekliyor'' kampanyası İstanbul'da Çırağan Palace’ta yapılan toplantı ile start aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başanı Menderes Türel, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, TÜROFD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Tonbul, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Anı Tur  Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal'ın yanı sıra, Tatil Budur, Touristica, Tatil Sepeti, Setur, Coral Travel, Etstur ve Tatil.com'un üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda, yürütülecek kampanyanın detayları ve erken rezervasyonun önemi masaya yatırıldı.



KAMPANYA 16 ŞEHİRDE YÜRÜTÜLECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan kampanyanın yürütücüsüForce Medya'nın yetkilisi Mustafa Sinan, ''Antalya seni bekliyor'' kampanyasını iki haftalık süreyle 16'yı aşkın şehirde yürüteceklerini belirtti. Sinan, özellikle hava limanlarındaki dijital ekranlra ağırlık vereceklerii kaydetti.



Erkan Yağcı: AKTOB Başkanı

''Antalya seni bekliyor'' kampanyası ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ''Bu kampanya kamu ve özel sektör olarak hayata geçirilen ilk kampanya olması anlamında önem taşıyor.'' dedi.

KAMPANYANIN AMACI 40 MİLYON YOLCU

Bu kampanya ile 40 milyon insanı Türkiye'de tatil yaptıracak bir çalışmayı başlattıklarını kaydeden Yağcı, konuşmasında şunları söyledi:

''YABANCILAR DAHA UCUZA TATİL YAPIYOR İMAJINI KIRACAĞIZ''

Turizmdeki başarıyı konuşurken yabancı turisti konuşuyoruz. Halbu ki, kendi vatandaşlarımızın da da tatile gitmesi, tatil için Antalya'yı seçmesi ve erken rezervasyon olanaklarından yararlanmasını sağlamak durumundayız. Bu kampanya ile 'yabancılar Türkiye'de daha ucuza tatil yapıyor' söyleminin de kırılmasını hedefliyoruz.

''ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLMUYORUZ''

Biz hep problemleri konuşuyoruz. Ama çözümün bir parçası olmuyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel taşın altına elini koydu. Biz de turizmciler olarak teşekkür ediyoruz.

Kendi vatandaşımız tatil yaparsa biz tam anlamıyla bir turizm ülkesi oluruz. Bu kampanya bu alanda bir farkındalık yaratacaktır. Özellikle tur operatörlerinin katılımı son derece önemliydi.

Toplantıda konuşan diğer katılımcılar ise şu noktaların altını çizdi:



Burak Tonbul: TÜRSAB yönetim kurulu üyesi:

''2018 ERKEN REZERVASYON HEDEFİ 6 MİLYON''

Hepimizin bildiği gibi Türkiye artık bir turizm kaynak pazarı. Tütkiye artık diğer ülkelere de önemli sayıda turist gönderen bir ülke.

Organize tatil seyahatinin en önemli enstrümanı erken rezervasyondur. Tatil kültürü oturan ülkelerin vazgeçilmezi, erken rezervasyon dönemidir.

Turizm başkenti Antalya'nın yarattığı bu farkındalık için teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesinin erken rezervasyona dikkat çekmesi oldukça önemli.

Biz 10 yıl önce erken rezervasyonu başlattığımızda sayı 300 bindi. 2017'de bu sayı 5.7 milyona ulaştı ve bu yıl sayının 6 milyona ulaşacağını tahmine diyoruz.

Talebin arttığı dönemlerde erken rezervasyonun önemi daha da önem kazıanyor. Otelciler kendini organize eder, tatilci en iyi şartlarda tatilini alır, tur operatörü kapasitesini ona göre önceden belirler. Herkes için bir kazan-kazan durumu erken rezervasyon.



Osman Ayık: TÜROFED Başkanı

''OTELELRDE TATİL YAPAN YERLİ TURİST SAYISINI 10 MİLYONA ÇIKARMAK İSTİYORUZ''

Büyükşehir belediyelerinin sadece imarla uğraşmayacağının bir göstergesi bu kampanya. Şehirdeki ekonomik ve sosyal hayata katkılar yapabilir. Turizm Antalya için en önemli sosyal ve ekonomik etkinlik alanı.

Bu projeye destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu projenin devamı, Antalya'nın sosyal ve ekonomik hayatına ve insanların gelirlerine büyük katkı yapacaktır.

İç pazar bizim için en önemli kaynaklardan biri. Kendi ülkemizdeki vatandaşlarımızı ağırlamak da en önemli hedeflerimizden biri. Otellerde tatil yapan insan sayısını 10 milyona ulaştırmak istiyoruz. Rekabet ettiğimiz ülkelerde iç pazarın payı yüzde 25-30 oranında değişiyor. Bu anlamda bizim gideceğimiz daha çok yol var.

Bu çalışmayla diğer turizm ilçe ve beldelerine de öncülük etmek istiyoruz. Elimizde olan bu kaynak pazarı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Ülkedeki istihdam ve sürdürülebilirlik açısından da büyük katkı sağlayacak bize. Dolayısıyla bu projeye sahip çıkıp, projenin arkasında durmalıyız.



Menderes Türel: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

''ANTALYA İÇİN YENİ BİR ATILIM DÖNEMİNE GİRİYORUZ''

Bu kampanya sadece bu turizm sezonu için değil. Antalya için yeni bir atılım dönemine giriyoruz.

2016 bizim için bir duraksama dönemi idi. Yüzde 43'lük düşüş oldu. 2017 ise toparlanma yılı oldu ve yüzde 58 artış kaydettik. Sezona dönük hazırlıklar devam ediyor. Hükümetin turizme dönük destekleri devam ediyor. Fuarlara katılıyoruz.

''ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ''

Antalya için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Antalya Mavi Bayrakta dünya birincisi ve bir damla su arıtılmadan denize gönderilmiyor.

İki gün önce bir değerlendirme toplantısı  yaptık. Bu yıl yabancı turist sayısında yüzde 30 artış bekliyoruz. Antalya yazlık ikinci konutlar dahil edildiğinde bu yıl 20 milyonluk tatilciye hizmet verecek.

İspanya'daki toplam 5 yıldızlı yatak kapasitesinden daha fazlası sadece Antalya'da var. Umarım biz de birgün Barselona gibi turiste doyarız.

Antalya kongre, spor, kırsal ve kültür turizminde çok daha ileri gidebilecek bir potansiyele sahip. Rehavet bize yakışmaz. Ciddi bir şekilde çalışmamız lazım. Her zaman daha iyisini hedefleyeceğiz.

Kampanyanın bütçesi Antalya Büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor ve bütçesi kampanya bittiğinde netleşecek.


Türkiye'nin önde gelen tur operatörleri protokolü imzaladı

PROTOKOLDE NELER VAR?










Bu Haber 10.02.2018 - 12:25:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Operation Manager 14.02.2018 - 03:10

    İyi de tatilsepeti tur operatörü değil ki ??

  • BİR DOST 10.02.2018 - 01:10

    AYNI DÜŞÜNCE VE KAFA YAPISINI, YILLARDIR ANTALYADA GÜN GEÇTİKÇE ARTAN KANAYAN BİR YARA OLAN; TURİZM EMEKÇİLERİNİN MADDİ VE MANEVİ KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ VE UCUZ ELEMAN ALIMININ DURDURULUP TRANSFERLERİ KONUSUNDA DA BİR CENTİLMENLİK ANLAŞMASI İMZALANMASINI BEKLİYORUZ....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.