Antalya'da spor turizmi krizden etkilenmedi

Antalya'da spor turizmi krizden etkilenmedi
Bu yıl Rusya'da yaşanan krizden olumsuz etkilenen Antalya'da, spor turizmi ise iyi bir sınav verdi. Eto'o ve yeni stat turizmde yeni bir umut olurken, Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut, alternatif turizmin geliştirilmesiyle, Antalya'nın bu sıkıntılı durumunu atlatabileceğini dile getirdi.


Rusya'da yaşanan kriz nedeniyle turizm sezonuna kötü bir giriş yapan Antalya'da sezonunun toparlanması için 3 yıla ihtiyaç olduğu savunuldu. Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut, önceki yıllarda 3 ay olan yüksek sezonun artık 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında bir aylık döneme sıkıştığını vurguladı. Turgut, alternatif turizme ağırlık verilmesiyle birlikte dolulukların artacağını sözlerine ekledi.

RUS TAKIMLARI GELDİ

Turgut, deniz, kum ve güneş üçlüsünden oluşan yaz turizminde büyük düşüş yaşanan 2015'te, spor turizminin ise iyi bir sınav verdiğini söyledi. Rusya ekonomisinin yakın zamanda eski seviyesine çıkamayacağını ifade eden Turgut, "Sağlık, spor turizmi gibi turizm çeşitleri krizlerden en az etkilenen turizm çeşitleri. Rusya'dan turist sayısının bıçak gibi kesildiği kış aylarında bile bu yıl Rus takımlarının ilgisi sürdü. Krizin etkisi oldu ama büyük düşüşler yaşanmadı. Kriz döneminin emniyet supabı alternatif turizm" dedi. Özellikle spor turizminin potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden Turgut, şunları söyledi:

"Futbol, golf, tenis, bisiklet gibi farklı branşlarda turizm gelişiyor. Antalya da özellikle golf ve futbol turizminde büyük potansiyele sahip. Yılda 100 takımla başlayan futbol kamp turizminde 2 bin takım seviyesine yaklaştık. Antalya'da 150'den fazla futbol sahası var. Sadece devre arası kampları için 80 ülkeden bin 200 dolayında futbol takımı geliyor. Bu yıl turist sayısında yaşanan düşüşe karşın futbol kamp sayısında yine geçen yılın rakamları yakalandı.''

TAKIMLARIN ÖNÜ AÇILDI

Yeni yapılan 33 bin kişilik stadyumun da futbol turizmi için önemli bir gelişme olduğunu anlatan Turgut, "Dünyanın önde gelen takımlarını Antalya'ya çekebilmek için turnuva organizasyonu yapılması gerekiyor. Stadyum da bunun için olmazsa olmazlardan biri. Yeni yatırımla birlikte Barselona, Manchester United gibi büyük takımların Antalya'da kamp yapmasının önü açıldı" ifadelerini kullandı. Şehrin farklı bölgelerinde butik stadyumların da futbol kamp turizmi için önemli olduğuna değinen Ferit Turgut şunları söyledi:

"Serik ve Kemer ilçelerinde de statlar var. Biz seyahat acenteleri olarak bu statların uluslararası standartlara kavuşması için destek verebiliriz, yatırım yapabiliriz. Karşılığında amatör küme maçlarının yanı sıra kamp için gelen futbol takımlarının da bu statlardan yararlanmasının önü açılabilir. Alanya ve Manavgat'ta çok güzel statlar yapıldı ancak kentin çok dışında olması nedeniyle kamp turizminde kullanımı yok."

ETO'O TRANSFERİ

Samuel Eto'o'nun Antalyaspor'a transferinin de kentin tanınırlığı için önemli olduğunun altını çizen Turgut, "Eto'o transferi, Antalya markasına önemli bir katkı. Ancak Passolig uygulaması nedeniyle, Antalya'ya tatile gelen turistlerin Eto'o'yu canlı izlemesi çok zor. Bir maç için bile kart çıkartması gerekiyor. Bu konuda, yabancı turistler için yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor" uyarısı yaptı.

TENİS KAMPLARI ÇOĞALTILMALI

Ferit Turgut, tenis kamplarının da önemli bir turizm potansiyeli taşıdığına dikkat çekti. Antalya'da sadece 6 otelde ciddi anlamda tenis alanında yatırımların olduğunu vurgulayan Turgut, "Nitelikli tenis sahası sayısı 300 seviyesinde. Ama tenis kamplarını sadece 6 otel ev sahipliği yapıyor. Tenis kampları önemli bir pazar. Yatırımlarla birlikte pazarlama faaliyetleri de artarsa tenis Antalya için önemli bir gelir kapısı olur" dedi. (Sabah-Talat Öztuzsuz)


Bu Haber 19.07.2015 - 10:13:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.