Antalya'da Rus ve Ukraynalı turistler arasında kavga yaşandı mı?

Antalya'da Rus ve Ukraynalı turistler arasında kavga yaşandı mı?
Ukrayna ile Rusya arasındaki siyasi gerilimin tatil bölgelerine de yansıdığına dair bir iddia ortaya atıldı. Kemer'de tatil yapan Rus ve Ukraynalılar arasında büyük bir kavga yaşandığı iddia edildi.


TurizmGüncel

İddiayı ortaya atan kişi Olga Blinkova adlı bir Rus vatandaşı. Blinkova, konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e şu açıklamayı yaptı:


Olga Blinkova

'Olayın yaşandığı sırada kardeşim Kemer'de tatildeydi. Bana bir email göndererek otelde Rus ve Ukraynalı turistler arasında bir kavga yaşandığını anlattı. Ancak olayı eğlenceli bir dille bana aktardı. Ben de bunu facebook sayfamdan paylaştım. Devamında paylaşımım çok sayıda beğeni ve paylaşım alarak hızla yayıldı. Bir süre sonra Rus medyası da olaya yer verdi. Otelde kavga yaşandığından kesinlikle eminiz. Sadece kavganın abartıldığı kadar büyük olmadığını düşünüyoruz. Kardeşim bana gönderdiği kişisel emailde neden yalan söylesin?'

Rus haber ajansı Ria Novosti'den Alyona Palazhchenko'ya konuşan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve Armas Resort Hotel yetkilileri Kemer'de böyle bir olay yaşanmadığını belirttiler. İbrahim Acar, 'Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ve Kemer Kaymakamlığı'ndan aldığımız bilgilere göre, bölgede böyle bir olay yaşanmadı' değerlendirmesini yaptı. Olga Blinkova, Ria Novosti'ye verdiği demeçte, kavganın yaşandığını ancak otel yönetimi ve diğer ilgililerin bunun ortaya çıkmasını istemediğini kaydetti. Blinkova, otel yöneticilerinin ve ilgililerin olayı açıklamamasını da anlayışla karşıladığını ifade etti.

TürkRus.com'da yer alan haberde ise olayla ilgili olarak şu bilgiler paylaşıldı:

'UKRAYNALILAR OTELE 1000 TL HASAR VERDİ

'Görgü tanıkları, alkolü fazla kaçıran Ukraynalı ve Rus turistlerin şezlonglar ve sandalyelerle birbirlerine girdiklerini anlattı. Alman ve İngiliz turistlerin de kavgada darbe aldıkları, Kafkas kökenli ve Belarus turistlerin de Rus turistlere destek verdikleri belirtildi. Metronews.ru sitesinn bulduğu bir görgü tanığı ise, "Şaşırtıcı bir şekilde Türkler de Rus tarafını destekledi. Ama kavgada kazanan olmadı, berabere bitti. Ukraynalılar 1000 lirayı bulan maddi hasarı ödedi" dedi.
 
Otele Rus bayrağı asmaya çalışan turistlere polisin engel olduğu öne sürüldü.

Bu arada otellerinin isminin bir kavga olayıyla anılmasından rahatsız olan otel yetkilileri ise, görgü tanıklarının bu ifadelerine rağmen haberi tümüyle yalanladılar. Yetkililer, "böyle bir olay yaşanmadığını"  söylediler. Antalya Turizm Müdürü İbrahim Acar da böyle bir olaytdan haberdar olmadıklarını duyurdu.

Ukrayna'da düşürülen yolcu uçağında bulunan çoğu Hollandalı 295 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Türkiye'de tatil yapan Rus ve Hollandalı turistler arasında da gerginliklerin yaşandığı belirtiliyor.'

Bu arada olay esnasında çekildiği belirtilen video vzvezda.ru adlı sitede yayınlandı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER




Bu Haber 22.07.2014 - 11:07:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.