Antalya ve İstanbul'da İsrailli turist krizi

Antalya ve İstanbul'da İsrailli turist krizi
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı başlatmasının ardından pek çok havayolu şirketi, Tel Aviv'e yönelik uçuşlarını askıya almıştı. Uçuşların durması nedeniyle, Türkiye'de bulunan binlerce İsrailli turistin zor durumda kaldığı bildiriliyor.


Antalya'da tatilde bulunan 4 bin civarında İsrailli turistin ülkelerine dönemedikleri için zor durumda kaldıkları belirtiliyor. Bazı İsrailli turistlerin tatilini uzattığı, ekonomik olarak zor durumda kalanların ise olaya tepki gösterdiği kaydedildi. Üç gündür otellerde konaklayan turistler, ekonomik olarak zor durumda kaldıklarını ve ne acentelerin, ne havayolu şirketlerinin ne de İsrail makamlarının kendilerine bir yanıt vermemesinden dert yanıyor.

ANTALYA'DAKİ İSRAİLLİ TURİSTLER İÇİN ÖZEL UÇAK ARAYIŞI

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Otelciler Federsayonu Başkanı Osman Ayık, krizin çözülmesi için çalışma yürüttüklerini ve İsrailli turistlerin özel uçaklarla ülkelerine gönderilmesi için arayış içinde olduklarını belirtti. İsrail'in Türkiye için önemli bir pazar olduğunu altını çizen Ayık, yaşanan olaylardan sonra bu ülkeden önemli kayıplar yaşanacağını kaydetti. Ayık, yaşanan olayları onaylamadıklarını ancak İsrailli turiste kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

İSTANBUL'DAKİ 300 YOLCU İKİ ÖZEL UÇAKLA GÖNDERİLDİ

Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı yakınlarına roket düşmesinin ardından buraya operasyonlarını durduran THY ise, İstanbul'da bulunan İsrailli yolcuları ülkesine göndermek için çalışma başlattı. THY, iki gündür otellerde kalan israilli yolcular için 2 özel uçak hazırlattı. Yolcular bu uçaklarla Atina'ya, oradan da İsrail havayolu şirketi El Al Havayolları'na ait uçakla ülkelerine dönüş yaptı.





Bu Haber 25.07.2014 - 09:53:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.