Antalya, ucuz bayram tatilinde Bodrum ve Çeşme'yi solladı

Antalya, ucuz bayram tatilinde Bodrum ve Çeşme'yi solladı
TÜRSAB tarafından hazırlanan "Bayram Tatili ve Turizm Sezonu" başlıklı rapor, yerli müşterinin bayram döneminde ve yaz tatilindeki eğilimini mercek altına alıyor.


TÜRSAB tarafından hazırlanan raporun öne çıkan başlıkları şöyle:

*Bayram ve sonrasında sektörde sınavlar, seçimler ve havaların ısınamaması gibi nedenlerle düşük seyreden satışlarda bir hareket yaratacağı görülüyor. Özellikle Rus turistteki düşüşü telafi etmek isteyen Antalyalı turizmci yerli turiste indirim imkanları sunuyor.

*Ramazan Bayramı tatilinin kısa olmasına rağmen izinlerini kullanmamış olanların bu haftayı birleştirerek tatil süresini uzatması bekleniyor.

*Bayramlara yönelik erken rezervasyon oranı yüzde 80’leri buluyor.

*Bu yıl fiyatlardaki düşüşün de etkisi ile son dakika rezervasyonlarında da artış gözleniyor.

*Fiyatların esnekliği bakımından tercihte Antalya açık ara önde gidiyor. Özellikle Antalya’da bir kişinin harcadığı tatil parasının yelpazesi çok geniş, geceliği 100 liradan 1.100 liraya kadar her keseye göre fiyat alternatifleri var.

*Bodrum ve Çeşme ise Antalya’ya göre biraz daha pahalı kalmış durumda.

*Ödemeler bakımından satın alınan tatillerin yüzde 60-65’lik kısmı 4-6 taksitlendirme ile alınıyor. Yüzde 30’luk kısım ise nakit olarak ödeniyor.

*Ramazan Bayramı dönemi otellerin zirve doluluklarının olduğu döneme denk geliyor.

*Ramazan Bayramı döneminde otellerdeki ortalamanın Antalya’da yüzde 35’ler seviyesinde yerli turist olacağını öngörülüyor.

*Yerli turist bu yıl Ramazan Bayramı’nda Antalya’da geçen yıla göre ortalama yüzde 20 ucuz bayram tatili yapmanın keyfini çıkaracak. En çok indirimi yüzde 35’leri aşan indirimle Side’de bulmak mümkün olacak.







Bu Haber 07.07.2015 - 09:25:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.