Antalya tanıtımda yeni modele geçecek, ilk hedef Almanya

Antalya tanıtımda yeni modele geçecek, ilk hedef Almanya
AKTOB ve Antalya Tanıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yıl büyük kayıp yaşanan Almanya ve Avrupa pazarlarında 2017 sezonu için yapılacak çalışmaları anlattı.


24 Kasım'da Antalya'da Türkiye-Almanya Turizm Forumu düzenleyecek olan turizmciler, bu forumda Alman vatandaşlarının eğilimlerini belirleyerek buna göre hareket etmeyi planlıyor. Söz konusu foruma, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı başkanlık edecek.

''TANITIM STRATEJİSİ FORUMDA ŞEKİLLENECEK''

Konuyla ilgili olarak Sabah gazetesinden Talat Öztuzsuz'a konuşan Yusuf Hacısüleyman, Antalya'nın artık ülke ülke ''turist ne istiyor'' dönemine geçeceğini açıkladı. Çalışmanın Almanya ile başlayacağını kaydeden Hacısüleyman, 24 Kasım'da düzenlenecek forumda 2017 yılında Almanya pazarında yürütülecek tanıtım faaliyetlerinin de şekilleneceğini kaydetti. Hacısüleyman, ''Bugüne kadar yurtdışındaki partnerlerimize 'biz bu tanıtım çalışmalarını yapıyoruz, siz de satın' diyorduk. Şimdi yurt dışındaki tur operatörlerinin ve acentelerin de tanıtım faaliyetine dahil olmalarını, yol göstermelerini istiyoruz. Bize, 'bu yönde bir reklam yapın, biz de satışı hızlandıralım' demelerini istiyoruz" diye konuştu.

''ALMANYA'DAKİ DURUM TÜKETİCİNİN TAVRIYLA İLGİLİ''

Bu yıl dikkatlerin büyük oranda Rusya'ya çevrldiğini ancak Almanya'da ciddi kayıplar yaşandığını belirten Hacısüleyman, Rusya'daki kaybın hükümetin yasaklarından, Almanya'daki kaybın ise direkt tüketicinin tavrından kaynaklandığına dikkat çekti. Bu kararı değiştirmenin daha zor olduğunu söyleyen Hacısüleyman, ''Tek tek hepsinin ikna edilmesi gerekiyor'' dedi.

ALMAN TUR OPERATÖRLERİ GÖZLEMLERİNİ PAYLAŞACAK

''Almanya'daki tur operatörleri kendi halkıyla ilgili gözlemlerini bizimle paylaşacaklar'' diyen Yusuf Hacısüleyman, ''Nelere tepki veriyorlar, nelere vermiyorlar. Elimizdeki tanıtım kaynaklarını da buna göre kullanacağız.'' değerlendirmesini yaptı.

Hacısüleyman, tanıtım stratejisi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

''HER ÜLKEDE FARKLI TANITIM OLMALI''

"Biz para harcıyoruz. Ama her ülkede aynı stratejiyi yürütmek doğru değil. Bir ülkedeki tanıtım stratejisini o ülkedeki turizm aktörleriyle birlikte hazırlamamız gerekiyor. Bunun ilk adımını Almanya ile atıyoruz. Aynı etkinliği gelecek yıl da Rusya'da yapacağız."


Bu Haber 18.10.2016 - 14:57:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.