Antalya şubat ayında Almanya'da yükselişe geçti

Antalya şubat ayında Almanya'da yükselişe geçti
Şubat ayında Almanya pazarının kazananı Hurghada olurken, Antalya yükselişe geçti. Yunanistan ve Tunus rezervasyonlarında ise gerileme kaydedildi.


TurizmGüncel

Şubat ayında Mısır'ın Hurghada bölgesine yapılan rezervasyonlar geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 54 arttı. Almanya'dan Hurghada'da yapılan rezervasyonlar ocak ayında yüzde 52, aralık ayında yüzde 35 ve kasım ayında yüzde 22 artış göstermişti. Marsa Alam'a yapılan rezervasyonlar ise yüzde 38 artış gösterdi.

Traveltainment'in verilerine göre, Hurghada, yüzde 10'luk payla şubat ayında en çok satış yapılan destinasyon olurken, Marsa Alam da yüzde 2'lik payla listeye girmiş durumda.

Türkiye rezervasyonlarına durgun başlanan Almanya'da, şubat ayı ile birlikte artış yaşanmaya başlandı. Ocak ayında yüzde 12 düşen Antalya rezervasyonları, şubat ayı ile birlikte yüzde 14 artış kaydetti.

Buna karşılık şubat ayında Yunanistan'ın Girit Adası'na yapılan paket tur rezervasyonları yüzde 8 oranında düştü. Şubat ayında Almanya'da düşüş yaşayan bir diğer destinasyon ise Tunus'un Enfidha Havalimanı oldu. Ocak ayında yüzde 24 oranında rezervasyon kaybı yaşayan Enfidha, şubatta da yüzde 20 düşüş kaydetti.

İspanya'nın değişik turizm bölgelerine yapılan rezervasyonlarda ie yüzde 6 - 12 arasında artış kaydedildi.


Bu Haber 30.03.2015 - 16:04:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.