Antalya, kruvaziyer sezonunu TUI Cruises ile açtı

Antalya, kruvaziyer sezonunu TUI Cruises ile açtı
Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, sezonun ilk kruvaziyer turistlerini ağırladı. Port Akdeniz’e yanaşan Mein Schiff 3 adlı gemi, hemen hemen tamamı Alman turistlerden oluşan 2 bin 361 kruvaziyer yolcuyu Antalya’ya getirip, 2 bin 800 yolcu ile limandan ayrıldı. Kente toplam 5 bin 131 kruvaziyer turisti çeken gemi, 10 gün sonra tekrar Antalya’ya gelecek.



Antalya, 2017 kruvaziyer turizm sezonunu, 11 Nisan salı gecesi 03:00 sıralarında Port Akdeniz’e yanaşan dev gemi Mein Schiff 3 ile açtı. TUI Cruises’e ait lüks kruvaziyer gemisi, 2 bin 300’ü Alman turistlerden oluşan toplam 2 bin 361 yolcuyu Antalya’ya getirdi. Yolcularını Antalya’da indiren gemi, yine büyük bir çoğunluğu Alman turistlerden oluşan 2 bin 800 yeni yolcusunu alarak akşam saat 22.30’da Port Akdeniz’den ayrıldı. Mısır’ın İskenderiye Limanı’ndan gelerek Antalya’ya toplam 5 bin 161 kruvaziyer turist getiren ve Yunanistan’ın Pire Limanı’na hareket eden Mein Schiff 3, 10 gün sonra tekrar Port Akdeniz’e uğrayarak, Antalya’ya benzer bir turist sayısı getirecek.

'SEZONU BU ŞEKİLDE AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ'
 
Kruvaziyer turizmin katma değeri en yüksek kitlesel turizm olduğuna dikkat çeken Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, “2017 kruvaziyer sezonunu hemen hemen tamamını Alman turistlerin oluşturduğu böylesine büyük bir gemi ile açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mein Schiff 3 adlı gemi, indirdiği ve binen yeni yolcularıyla birlikte Antalya’da 5 binin üzerinde bir kruvaziyer turist trafiği yarattı. Aynı gemiyi 10 gün sonra tekrar ağırlayarak, Antalya’da yine benzer bir kruvaziyer turist trafiği yaratmasını bekliyoruz” diyerek, Türkiye ve Antalya’nın iyi bir turizm sezonu geçirmesi yönündeki temennilerini dile getirdi.
 
Kruvaziyer turizmin önemli acentelerinden TUI Cruises’e ait Malta bandralı gemi, 295 metrelik uzunluğu ile Port Akdeniz’e yanaşan bilinen en büyük ikinci gemi konumunda. Toplam 13 kat yüksekliğe ve 3 bin yolcu kapasitesine sahip gemide, 500 personel hizmet veriyor. 



 


Bu Haber 12.04.2017 - 11:00:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Antalya"dan 12.04.2017 - 01:08

    Ne yazık ki bunun gibi indi-bindi yapan gemilerin ilgili liman işletmesi hariç şehre ve şehir turizmine bir katkısı çok çok kısıtlı oluyor. Geminin yolcuları şehri görmeden sadece liman-havalimanı yönünde hareket ediyorlar. Antalya"nın gezi amaçlı cruise gemisi ziyaret takvimini de keşke açıklasalarmış. Diğer yandan AIDA Cruise hala Antalya"ya dönmedi. Sadece AIDA"nın 30"a yakın indi-bindisi oluyordu sezonda.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.