Antalya, 2013'de 300 bin sağlık turisti ağırladı

Antalya, 2013'de 300 bin sağlık turisti ağırladı
Turizmin başkenti Antalya, sağlık turizminde de ‘marka’ kent olma yolunda ilerliyor. Bu sektörde Avrupa ve Amerika pazarına gözünü diken Antalya, 2013 yılında 300 bine yakın turist çekmeyi başardı.

 
Medicalpark Antalya Hastanesi Başhekimi Şerif Köksal, Antalya’da son 5 yıldır sağlık turizminde çok önemli gelişmeler yaşandığını kentte sağlık kümelenmesi başlatıldığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın mevzuatı geliştirdiğini ve sektöre uluslararası tanıtım desteği sağladığını ifade eden Köksal, “Antalya sağlık turizminde marka oldu. Devletin tanıtım hizmeti, desteği markalaşma konusunda büyük katkı yaptı”dedi. 
 
Türkiye’nin sağlık turizminde markasını güçlendirdiğini anlatan Köksal, “Son bir yılda 300 bine yakın turist tedavi için Antalya’yı tercih etti. Sağlık turizmi içinde medikal, welles ve 3’üncü yaş grubu olanlar var. Sektörde havalar soğuyunca turist gider mantığı var. Bundan böyle kışın da oteller sağlık turistiyle dolacak” şeklinde konuştu. Almanya’nın sağlık turizminde kümelenme ile önemli bir destinasyon olduğunu belirten Köksal, “ABD’de de yine aynı şekilde sağlıkta öne çıktı” dedi. Antalya’da sektörün tüm paydaşlarının bir araya geldiğini vurgulayan Köksal, “Kamu ve özel sektör, turizmci, SGK, Sağlık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi, Antalya TSO, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve sektör temsilcileri bir araya gelerek kümelenme çalışmasını başlattı. Sürece devletin de büyük katkısı olacak. Bu çalışma sona erdiğinde ortaya çıkacak bu kapitalle, tanıtım artık sınır tanımayacak” diye konuştu. 

HEDEF, AVRUPA VE AMERİKA PAZARI

 
Medicalpark Antalya Hastanesi Başhekimi Şerif Köksal, Antalya’nın sağlık turizmi olanaklarından yararlanmak için en çok diş ve estetik sorunlarına çözüm arayan turistlerin geldiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Diş ve estetik tedavisi odaklı turist konusunda sayısal fazlalık var. Avrupa ülkelerinden diş ve estetik için geliyor. Büyük tedaviler, büyük cerrahiler operasyonlar, organ nakilleri, kalp damar cerrahisi içinde Balkanlar, Türki Cumhuriyetlerive Kuzey Afrika ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerinden geliyorlar. Sağlık turizmindeki hedefimiz Avrupa ve Amerika pazarı olacak.”
 
Antalya Sağlık Turizmi İş Kümesi Derneği Başkanı Dr. Ferhat Kayan: Türkiye sağlık turizminde dünyada ilk 10 ülke arasında yer almaya başladı. Sağlık turizmi gelirimiz ortalama 4-4,5 milyar dolar civarında. Tıp sağlığıyla ilgili sadece 600-700 milyon dolar gelir elde ediliyor. Sağlık turizminde artık Türkiye’ye çok ciddi vakalarda da talep gelmeye başladı. Rusya, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan’dan ciddi ölçüde kanser, kalp damar cerrahisi talepleri almaya başladık. Avrupa ülkelerinden daha çok diş tedavisi, estetik ve saç ekimi için geliyorlar. Bunun yanında yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın da sağlık sorunlarını Türkiye’de çözme girişimleri var. (Dünya Gazetesi Fikri Cinokur)


Bu Haber 18.04.2014 - 10:01:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.