Anex Tour Harkov-Dalaman arası ilk seferini yaptı

Anex Tour Harkov-Dalaman arası ilk seferini yaptı
Ukrayna’nın ikinci büyük kenti Harkov’dan Dalaman’a dolu gelen gelen boeing 737 tipi uçak, su takı töreniyle karşılandı. YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Ukrayna’nın 3 farklı kentinden Dalaman’a yapılan uçak seferi sayısı 18’e ulaştı.” derken, Anex Tour Kontrat Müdürü Mustafa Özden ise uçuşların eylül ayına kadar devam edeceğini ve YDA ile birlikte tanıtım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.


Harkov-Dalaman arasındaki ilk seferini yapan uçak, YDA Dalaman Havalimanı’nda itfaiye tarafından düzenlenen su takı töreniyle karşılandı. Yolculara Türk lokumu ikram edilirken, uçuş ekibi de çiçeklerle karşılandı. Törende, yolcular için bir kokteyl de düzenlendi.

UKRAYNA PAZARI GELİŞİYOR

YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Ukrayna’da bu sezon yaşanan büyük gelişmeye işaret ederek, “Bu sene Ukrayna pazarı açısından sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Yaşanan bu gelişmeler bölgemiz ülkemiz açısından sevindirici” dedi.



Genel Müdür Güvenç, haftada sadece Anex’in 8 uçağının Ukrayna’nın Kiev, Lviv ve Harkov kentlerinden Dalaman’a sefer yaptığını anlatarak, şunları söyledi:

“Diğer uçak seferlerini de dikkate alırsak haftada 18 uçak seferine ulaştık. Ukrayna’da  çok sayıda uçak koyan Anex’e ve diğer tur operatörlerine müteşekkiriz. Turizm Bakanlığımızın destek ve iş birliği ile çalışmalarımız artarak sürdürülecek.

40 milyon nüfusuyla Ukrayna turizm açısından istikbal vadetmektedir. Bölgemiz Ukraynalıların seveceği bir bölge. Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle Dalaman bölgesi Ukraynalı turistlerin vazgeçilemezi haline gelecek.Ukrayna’nın farklı kentlerinden de bölgemize uçak seferi düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor.’’

SEFERLER EYLÜLE KADAR DEVAM EDECEK

Anex Tour Kontrat Müdürü Mustafa Özden ise Anex Tour ve Azur Air olarak Başkent Kiev’den sonra Harkov kentinden ilk uçağın Dalaman’a seferini yaptığını anlatarak, “Uçuşlarımız, Harkov ve Lviv’den Dalaman’a haftada 1 gün olmak üzere eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Kiev’den bölgeye haftada 8 gün uçuşumuz yapılıyor. Ukrayna’dan bölgeye 3 farklı kentten uçuş yapılıyor.” dedi.

Özden, Dalaman’da Ukraynalı turistlerin getirilmesi sürecinde YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç’in büyük destek verdiğine işaret ederek, “Ukrayna’nın yeni bir şehrinden uçuş başlatığımız için mutluyuz. YDA ile bölgedeki tanıtım çalışmalarımız sürüyor. Bölgedeki lider otellerle birlikte Dalaman’ı Ukrayna’da tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HARKOV’DAN GELEN TURİSTLER

Ukrayna’nın İkinci Büyük Kenti Harkov’dan Dalaman’a ilk defa gelen turistler ise bölgeyi internet üzerinden araştırdıklarını anlatarak, “Özellikle mavi yolculuğa çıkmak, bölgede bulunan antik ören yerleri ve müzeleri dolaşmak istiyoruz. Bizim için yeni bir tatil bölgesi. Bölgeye daha önce tatile gelen arkadaşlarımızın paylaşımlarından Dalaman, Marmaris ve Fethiye’yi biliyoruz. Güzel bir tatil geçireceğimize inanıyoruz” ifadesini kullandılar.





Bu Haber 14.06.2016 - 16:56:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kessier 14.06.2016 - 09:40

    Yıllardır ,gördüğüm en aktif çalışan Havalimanı Müdürü. Tebrik ediyorum Hamdi Bey"i. Kim ne derse desin bir çok turizmciden daha iyi çalışıyor, daha iyi temsil ediyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.