Altın anahtarlar Özyeğin Üniversitesi'nde

Altın anahtarlar Özyeğin Üniversitesi'nde
Les Clefs d’Or Türkiye (Altın Anahtar ) üyeleri, Özyeğin Üniversitesi’nde Otel Yöneticiliği bölümü öğrencilerinin dersine konuk oldu. 26.11.2014 tarihinde okul bünyesindeki Uluslararası Otelcilik ve Turizm Kulübü’nün organizasyonuyla bir sunum yapan dernek üyeleri, öğrencilere “konsiyerjlik” mesleği ve Les Clefs d’Or oluşumu hakkında bilgi verdi.

Les Clefs d’Or Türkiye’yi temsilen, aynı zamanda derneğin kurucu üyeleri arasında olan Çırağan Palace Kempinski konsiyerji Cengiz Görkem, Four Seasons Bosphorus konsiyerji Halil Tınaztepe, The Grand Tarabya konsiyerji Alparslan Yıldız ve Swissotel Bosphorus konsiyerji Gürkan Aslan, yaklaşık iki saat süren sunumlarında konsiyerjin ne olduğunu ve otelcilik sektörüne katkılarını başlarından geçen örneklerle öğrencilere anlattılar. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği derste, konsiyerjlik mesleğinin bir kariyer planı olmaktan öte, bir hayat tarzı olduğu bütün üyeler tarafından belirtilirken, verilen hizmetin “etik sınırlar” içinde olması gerekliliğinin altı özellikle çizildi.

Les Clefs d’Or Türkiye, Uluslararası Konsiyerjler Birliği’nin (Union Internationale des Concierges d'Hôtels - U.I.C.H.) Les Clefs d’Or adlı dünyaca ünlü iletişim ağının Türkiye ayağını temsil ediyor. 3559 aktif üyesiyle dünyanın pek çok bölgesinde temsili bulunan Les Clefs d’Or, “Tüm içtenliğiyle hizmetinizde!” anlamına gelebilecek “In Service Through Friendship” sloganıyla biliniyor. 2002 yılında kurulan Les Clefs d’Or Türkiye’nin ise İstanbul’un amiral gemileri olarak tanımlanabilecek 23 adet 5 yıldızlı otelinde görev yapan 75 aktif üyesi bulunuyor.

 


Bu Haber 27.11.2014 - 12:52:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.