Almanya'nın tahtına Rusya oturdu, Avrupa'daki kayıp sürüyor

Almanya'nın tahtına Rusya oturdu, Avrupa'daki kayıp sürüyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, haziran ayına ve yılın ilk yarısına ait ziyaretçi verilerini açıkladı.


TurizmGüncel

Açıklanan verilere göre, haziran ayında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,41 oranında artarak 4 milyon 335 bin olarak gerçekleşti. Yılın ilk altı ayında toplam 15 milyon 200 bin ziyaretçiye ev sa hipliği yapan Türkiye, ortalama 4,73 ziyaretçi artışı sağladı.

Hazirazn ayında ve yılın ilk altı aylık döneminde Türkiye'ye en çok turisti Rusya gönderirken, Almanya ikinci sıraya geriledi. Rusya Türkiye'ye, haziranda 805 bin, yılın ilk altı ayında ise 1 milyon 923 bin yolcu gönderdi. Almanya ise, haziran ayında 520 bin ve altı aylık dönemde ise 1 milyon 900 bin yolcuyla ikinci sırada yer aldı.

AVRUPA'DA KAYIPLAR SÜRÜYOR, HOLLANDA'DA YÜZDE 16 DÜŞÜŞ

Haziranda, son aylarda kayıplar yaşanan Almanya pazarında yüzde 4,46 artış kaydedilirken, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Danimarka ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde yüzde 16'ya varan kayıplar yaşandı. Hollanda'daki kaybın yüzde 16'yı aşması dikkat çekti. Öte taraftan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Lüksemburg, Macaristan ve Yunanistan gibi ülkelerde artışlar kaydedildi.

BDT ÜLKELERİNDE YÜZDE 1O ARTIŞ VAR

Haziran ayında BDT ülkelerinden Rusya'da yüzde 16,66 artış yaşanırken, Belarus'ta yüzde 16,16, Moldova'da yüzde 22, Tacikistan'da yüzde 21,33, Kırgızistan'da ise yüzde 40'ın üzerinde artış yaşandı. İç savaş yaşanann Ukrayna'da ise yüzde 13 ziyaretçi kaybı var. Haziran ayında BDT ülkelerinde ortalama yüzde 10,17 ziyaretçi artışı gerçekleşti.

GÜNEY ASYA'DA ÖNEMLİ ARTIŞLAR

Güney Asya ülkelerinde, Endonezya hariç, tüm ülkelerde artış kaydedilirken, artış oranı Çin'de yüzde 34, İran'da yüzde 31, Hindistan'da yüzde 23 olarak gerçekleşti.

İLK ALTI AYDA AVRUPA GENELİNDE ORTALAMA YÜZDE 1,28 KAYIP VAR

Altı aya ait veriler incelendiğinde ise, Almanya'nın, geçen yılın aynı dönemine kıyasla hala yüzde 4,41 ekside olduğu görülüyor. Geçen yılın altı aylık dilimine kıyasla, Avusturya'da 5,745, Belçika'daki kayıp yüzde 3,65, Finlandiya'da yüzde 3,45, Fransa ve Hollanda'da ise yüzde 3'ün üzerinde kayıplar yaşandığı görülüyor. Avrupa genelindeki ortalama kayıp ise ilk yarı itibariyle yüzde 1,28 dolayında.

İRAN VE İSRAİL YÜKSELİŞTE

Altı aylık dilimde Türkiye, BDT ülkelerinde ortalama yüzde 7 ziyaretçi artışı kaydederken, Rusya'daki artış oranı yüzde 13 oldu. Ukrayna'daki kayıplar ise devam ediyor. Türkiye'nin diğer önemli pazarı İran'da yüzde 41 artışla 749 bin yolcu gelirken, İsrail'den gelenlerin sayısı ise yüzde 67 artışla 97 bine yükseldi.











Bu Haber 24.07.2014 - 11:32:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.