Almanya'nın 2. büyük havayolu şirketi Şarm El Şeyh seferlerini durdurdu

Almanya'nın 2. büyük havayolu şirketi Şarm El Şeyh seferlerini durdurdu
Almanya'nın ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin'in, güvenlik gerekçesiyle, Sina Yarımadası'nda bulunan turizm bölgesi Şarm El Şeyh seferlerini durdurduğu açıklandı.

 
TurizmGüncel

Almanya hükümetinin "seyahat uyarısı" yapmasının ardından tur operatörleri Mısır'ın turizm bölgesi Şarm El Şeyh operasyonlarını durdurmuştu. Benzer bir adım bu sefer de Air Berlin'den geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Şarm El Şeyh seferlerinin 30 Nisan tarihine kadar durdurulduğu kaydedildi. Air Berlin tarafından yolcularına gönderilen bilgi yazısında, biletli yolcuların istemesi durumunda Kızıldeniz'de bulunan Hurghada gibi başka destinasyonlara uçabilecekleri belirtildi.

Air Berlin'in Şarm El Şeyh operasyonlarını durdurma kararı, Almanya, Belçika ve İsviçre devletlerinin vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısı yapmasından sonra geldi. Şubat ayında, Sina Yarımadası'nda Güney Koreli turistlere yönelik bombalı saldırıda 3 turist yaşamını yitirmiş, saldırıyı ise El Kaide bağlantılı bir grup üstlenmişti. Sina Yarımadası'nda son zamanlarda güvenlik güçlerine yönelik saldırılar yoğunlaşmış durumda.



Bu Haber 15.04.2014 - 13:41:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.