Almanya'da tüm destinasyonlar düşüşte, sürprizi Antalya yaptı

Almanya'da tüm destinasyonlar düşüşte, sürprizi Antalya yaptı
Almanya'da GfK tarafından yapılan haziran ayı araştırmasına göre, son aylarda dramatik bir şekilde düşen tatil satışları haziranda dip yaptı. Alman hakının yoğun ilgi gösterdiği pek çok destinasyona dönük satışlar düşerken, Antalya'nın kaydettiği yüzde 6'lık artış dikkat çekti.


TurizmGüncel

GfK tarafından yapılan ve 1500 Alman acentesini kapsayan araştırmaya göre, haziran ayında tur operatörlerinin gelirleri yüzde 18,4 oranında düştü. Benzer şekilde, haziran ve temmuz aylarındaki son dakika satışlarında da gözle görülür bir düşüş yaşandı. 2014 yılında rezervasyonların hızlı başladığı Almanya'da, nisanda yüzde 11 ve mayısta yüzde 6,7'lik düşüşler kaydedilmişti. Yıl ortalamasına bakıldığında ise, Almanya'da 2014 yılının ilk altı aylık dönemine ait satışlar, geçen yılın sadece yüzde 0,3 üzerine çıkabildi.

Almanya'nın önde gelen tur operatörleri ve satış kanallarından elde edilen verilere göre, haziran ayının ilk 3 haftasında satışlar, geçen ylın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 oranında düştü. Haziranın ilk 3 haftasında Almanya'da, Mayorka satışları yüzde 28, Tunus satışları yüzde 26, Hurgada satışları yüzde 16, Rodos Adası satışları yüzde 15, Kanarya Adaları satışları yüzde 13 düşerken, Antalya satışlarında yüzde 6'lık artış yaşanması dikkat çekti. Ülkede online rezervasyonlar yüzde 3 oranında artarken, düşen fiatlar nedeniyle gelirlerde yüzde 5 oranında kayıp yaşandı.

Haziran ayında yaşanan düşüşün, Almanya seyahat pazarının son yıllarda yaşadığı en büyük düşüş olduğu belirtiliyor. Alman seyahat acentleri, havayolu şirketleri ve tur operatörleri, Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'da, galibiyeti kutlamak için rezervasyonların artmasını umut ediyor. Alman acenteleri ve tur operatörleri, 2014 yılı için arttırdıkları kapasitelerinin satılmasını bekliyor. Charter firmaları ise, satışların zayıf olduğu destinasyonlardaki operasyonlarını güçlü destinationasyonlara kaydırmanın hesaplarını yapıyor.

Almanya'nın pazar lideri TUI Travel'ın son dakika şirketi L'Tur'un Genel Müdürü Markus Orth, satış fiyatlarının son beş yılın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. Orth, Türkiye ve Yunanistan'da önemli miktarda boş odann bulunduğunu kaydetti.


Bu Haber 18.07.2014 - 12:22:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.