Almanya'da mart ayı satışları nasıl seyretti?

Almanya'da mart ayı satışları nasıl seyretti?
Almanya'da ocak ve şubat aylarında yakalanan yüksek satış trendi mart ayında yerini yavaşlamaya bıraktı.


TurizmGüncel


GfK'nin 1.200 Alman acentesiyle yaptığı araştırmaya göre, mart ayında kış ve yaz sezonuna yönelik tatil satışları ortalama yüzde 1.7 oranında arttı. Sadece yaz sezonuna yönekik satışlar göz önüne alındığında ise, mart ayında yüzde 2.8, üç aylık ortalamalarda ise yüzde 5.9 artış olduğu görülüyor. 

Ancak mart ayında yakalanan yüzde 2.8'lik artış, şubat ayındaki yüzde 10'luk artışın oldukça gerisinde. Şubat ayında yüzde 6.4 olan kümülatif artış oranı, mart ayındaki düşük talep nedeniyle yüzde 5.9'a geriledi.

İleriye dönük rezervasyonlar incelendiğinde ise mayıs ayına dönük satışlarda geçen yıla kıyasla yüzde 20 artış olduğu görülürken, haziran satışlarında yüzde 4.6 kayıp olduğu göze çarpıyor. Ağustos satışları ise ise geçen yılın yüzde 20 üzerinde.

Nisan ayının sonunda bitecek olan 2014 - 2015 kış sezonu satışlarında ise talebi düşük olduğu ve geçen yıla kıyasla yüzde 4.3 gelir kaybı yaşandığı belirtildi. Kış satışlarında kümülatifte yüzde 2.1 oranında artış yaşanırken, Kasım 2015 dönemine ait satışlarda ise yüzde 14.3 artış kaydedildi.

Öte taraftan, TATS'ın  2400 Alman acenteyle yaptığı araştırma GfK'ninkinden farklılık gösterdi. TATS'ın araştırmasına göre, mart ayında yapılan satışlarda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 14.3 artış kaydedildi. Aynı araştırmada, üç aylık kümülatif satışlarda yüzde 6.2 artış olduğu ifade edildi.


Bu Haber 19.04.2015 - 10:10:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.