Almanya, turistik değerlerini Türkiye'de tanıttı

Almanya, turistik değerlerini Türkiye'de tanıttı
Almanya'nın ulusal “Turizm Kurulu” olan DZT Alman Turizm Merkezi (Deutsche Zentrale für Tourismus) 16 Nisan 2014 tarihinde bir basın toplantısı düzenledi.

 
The Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen toplantıda, DZT Alman Turizm Merkezi Basın ve Halkla İlişkiler Türkiye Temsilcisi İnci Gökçe, basın mensuplarına seslendi.

Gökçe'nin verdiği bilgilere göre 2013 yılında Türkiye’den gelen turist sayısında %6,6 oranında mutlak artış kaydedildi. 2013 yılında Türkiye kaynaklı geceleme sayısı 614.000’e ulaştı. Türk konukların %60’ı Almanya’ya tatil amaçlı seyahat ederken, söz konusu seyahatlerin %46’sı şehir ve etkinlik seyahati olarak gerçekleşti. 2020’de Türkiye kaynaklı 800.000 gecelemenin gerçekleşmesi bekleniyor.

İnci Gökçe, şu bilgileri verdi:
 
Almanya, Avrupa'nın turistik hedefleri arasında en çok sevilen yerlerden birisi sayılıyor ve IPK'ye göre 2013 yılında da kültür seyahat hedefleri listesinde birinci sırada yer alıyor. Anholt-GFK Roper Nation Brands Index tarafından değerlendirilen dünya çapındaki 50 ülkenin arasında, Almanya "kültür" imaj faktörü açısından belirgin bir şekilde beşinci sırada bulunuyor. Her şeyden önce UNESCO tarafından kabul edilmiş 38 kültür ve doğa abidesi sayısız kültür hazinelerinden sayılabilir. "UNESCO Dünya Mirası – Sürdürülebilir Kültür ve Doğa Turizmi" sloganıyla DZT Alman Turizm Merkezi; Almanya'nın UNESCO dünya mirası alanlarına 2014'te özel bir tema yılı ithaf ederek, onları dünya çapındaki marketing çalışmalarının daha da merkezine oturtmakta.
 
Dünya çapında tanınmış 981 UNESCO alanlarının neredeyse yarısı Avrupa'da bulunuyor; sadece Almanya'da 38'i bulunmakta. Böylece dünya kültür alanları sayısıyla seyahat ülkesi Almanya, Fransa'yla beraber Avrupa'da üçüncü sırada. Dünya mirası alanlarının muazzam çeşitliliği farklı konulara göre yapılandırılmıştır: Tarihi şehir merkezleri (5 *), kiliseler ve manastırlar (8 *), şatolar ve saraylar (4 *), kültürel ve düşünsel miras (8 *), bahçeler, doğa ve peysaj (7 *), endüstri mirası (3 *), mimarlık ve tasarım (3 *) eserleri . Almanya'daki UNESCO korumasındaki alanlar uzun bir geçmişe sahipler: Almanya'nın ilk kültür anıtı, Aachen Katedrali, 1978 yılında UNESCO listesine alındı.. Almanya'daki 38. ve en genç dünya miras alanı olarak Haziran 2013'te Kassel'deki  Bergpark Wilhelmshöhe belirlendi.
 
140 milletin dünya çapındaki karşılaştırmasında World Economic Forum 2013'ün “Travel & Tourism Competitiveness”  raporuna göre Almanya kültürel kaynakları, azami  7 puan üzerinden 6,3 puan alıyor. Güncel kalite monitörüne göre yabancı misafirlerin yüzde 39’u gezilecek yerlerinden dolayı Almanya'yı seyahat hedefi olarak tercih etmişler. En fazla kültür turistleri Hollanda’dan (yüzde 21), İtalya’dan (yüzde 12) ve İngiltere'den (yüzde 12) gelen ziyaretçilerin arasında bulunuyor. Kültür gezginlerinin % 34'ü için "UNESCO Dünya Mirası" ünvanı bir seyahat nedeni. Böylece dünya mirası statüsü bir uluslararası kalite onayına denk gelmekte.
 
SEKİZ GEZİ ROTASI
 
"UNESCO Dünya Mirası – Sürdürülebilir Doğa ve Kültür Turizmi" tema yılı çerçevesinde DZT farklı kampanyalar ve faaliyetlerle Alman UNESCO dünya mirası alanlarını uluslararası satış ve pazarlama çalışmalarının odağına yerleştirmekte. UNESCO-Welterbestätten Deutschland e.V. ile iş birliği içerisinde, yurt dışından gelen turistlerin gezebileceği sekiz farklı gezi güzergahı hazırlandı. Farklı güzergahlar UNESCO dünya miras alanlarını ve uluslararası en gözde turistik yerleri birbiriyle bağlamakta.
 
www.germany.travel/unesco adresinde DZT; oniki dilde UNESCO dünya mirası alanlarıyla ilgili multimedyal bilgiler hazırladı. Ayrıca interaktif bir harita ilgililerin kendi güzergahlarını planlamasını da desteklemekte. 360 derece panoramalar, görseller ve videolar aracılığıyla DZT  UNESCO dünya miras alanları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda yaşanabilir kılıyor. Bunun dışında tema yılının hazırlığında DZT; UNESCO odaklı, modern bir kültür gezi dergisi tasarlıyor. Sosyal medya faaliyetleri ile daha fazla içerik oluşturulacak. Ayrıca DZT www.germany.travel/presse adresli basın merkezinde geniş kapsamlı bilgiler hazırlıyor, konuyla ilgili basın zirve gezileri düzenliyor ve dünya miras alanlarını tüm dünya çapındaki pazarlama ve tanıtım programlarına entegre ediyor.
 


Bu Haber 24.04.2014 - 11:05:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.