Almanya seyahat pazarında 800 bin pakslık Niki kaosu!

Almanya seyahat pazarında 800 bin pakslık Niki kaosu!
İflas eden Air Berlin'in Avusturya ayağı Niki'nin de ani iflasıyla 40 bin yolcu yurt dışında kaldı. Şirketin ileri tarihli rezervasyonları ise tur operatölerini endişelendiriyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avusturya merkezli Niki Air'in iflasıyla beraber 40 bin civarında yolcunun yurt dışında mahsur kaldığı belirtiliyor. Daha kötüsü, 410 bini tur operatörlerine, 350 bini ise direkt satılan 800 bine yakın ileri tarihli rezervasyon söz konusu. Tur operatörlerinin aldığı 410 bin koltuğun büyük kısmının ise Akdeniz destinasyonlarına olduğu belirtiliyor.



TUR OPERATÖRİNİN 'ACİL 25 BİN KOLTUK' TELAŞI

Alman ve Avusturya'daki tur operatörleri, başta İspanya olmak üzere, Akdeniz destinasyonlarına dönük tarihi yaklaşan 25 bin 500 koltuğu yeniden organize etmeye çalışıyor. Yani, daha önceden Niki üzerinden ayarlanmış binlerce koltuğun, önümüzdeki haftalarda başka taşıcıyılarla planlanması gibi acil bir durum söz konusu. Telaşın en büyük nedeni ise yaklaşan Noel tatili.

Thomas Cook'un hva yolu şirketi Condor, sadece koltuk alarak Niki ile yurt dışına gittikten sonra iflasla birlikte ortada kalan 40 bin yolcudan 15 binini ücretsiz olarak Almanya'ya döndürmeyi amaçladığını açıkladı.

NIKI 12 HAVALİMANINDAN KIŞIN 100 NOKTAYA UÇACAKTI

İflas eden Niki'nin 12 havalimanında konuşlu 28 adet uçaiı bulunuyordu. Şirket bu kış sezonunda, İspanya, Mısır ve Fas'ta 100 noktaya uçmayı planlıyordu.

EASYJET AİR BERLİN'İN 25 UÇAĞINI TEGEL'DEKİ SLOTLARINI ALDI

Niki'nin iflasının üzerinden henüz iki gün geçmişken Alman havacılık sektöründe ilginç gelişmeler yaşandı. Örneğin easyJet, iflas eden Air Berlin'in 25 uçağını, slot haklarını ve diğer ekipmanlarını 40 milyon euroya satın aldı. EasyJet, Berlin Tegel'den Almanya içinde ve Avrupa'da kısa mesafe noktalara uçuş düzenleyecek.

Rekabet Komiseri Margrethe Vestager, ''Bizim işimiz, hava yolu şirketi satın almalarında rekabet ortamının bozulup bozulmadığını kontrol etmek. Air Berlin'in bazı bölümlerinin easyJet tarafından satın alınması rekabeti bozmuyor.'' dedi.


Bu Haber 21.12.2017 - 09:39:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.