Almanya pazarında son durum: Antalya düşüşte, Girit yükseliyor

Almanya pazarında son durum: Antalya düşüşte, Girit yükseliyor
Alman turistler tarafından en çok tercih edilen 10 destinasyon, ağustos ayını zorlu geçirdi. Antalya'ya yönelik talep düşerken, Girit talebi yükseldi.


TurizmGüncel
 
Traveltainment tarafından yapılan araştırmaya göre, Almanya'dan Antalya'ya gelen talep ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 civarında düşüş gösterdi. 
 
Almanların en çok tercih ettiği destinsyonlardan olan İspanya'da da havalimanları rakamları düşüş gösterdi. Palma Havalimanı'nda yüzde 4, Kanarya Adaları havalimanları Fuerteventura ve Las Palmas'da yüzde 6'şar, Tenerife South ve Arrecife'de de yüzde 13'er düşüş gerçekleşti.
 
Yunanistan destinasyonlarında ise Girit'e yönelik talep yüzde 16 oranında artarken, Rodos talebi yüzde 8, Kos talebi ise yüzde 14 oranında düştü.
 
Almanların Antalya ve Palma'dan sonra en çok tercih ettiği destinasyon olan Hurghada'ya yönelik talp ise yüzde 2 oranında artış gösterdi. 
 
Almanların en çok tercih ettiği 10 büyük destinasyon havalimanına olan talep, ağustos satışlarının zayıf kaldığını gösterdi. GfK araştırmacılarının verilerine göre, ağustos ayında son dakika satışlarında sert bir düşüş gerçekleşirken, yaz rezervasyonları da yüzde 8.3 oranında azaldı. 
 


Bu Haber 24.09.2015 - 11:41:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.