Almanya pazarında nisan ayının kaybedeni yine Antalya oldu

Almanya pazarında nisan ayının kaybedeni yine Antalya oldu
Alman seyahatçilerin nisan ayı tercihleri belli oldu. Yunanistan ve Bulgaristan’a dönük rezervasyonlar önemli ölçüde artarken, kaybeden yine Türkiye ve Mısır oldu.


TurizmGüncel
 
Traveltainment tarafından Almanya havalimanlarından derlenen verilere göre, Girit’in ana havalimanı Heraklion, yüzde 30 rezervasyon artışı ile Alman seyahatçiler tarafından en çok tercih edilen 10 havalimanı sıralamasında yüzde 8’lik pay ile 3’üncü sıraya yerleşti. Geçtiğimiz ay, listenin 3’üncü sırasında İspanya'nın Fuerteventura Havalimanı bulunuyordu. Heraklion’a dönük talep, şubat ayında yüzde 56, mart ayında ise yüzde 27 oranında artış göstermişti. Yunanistan’ın popüler destinasyonlarından Rodos’a dönük talep yüzde 13 artarken, yüzde 21’lik talep artışı yakalayan Kos da hızlı bir geri dönüş yaptı. 

EN YÜKSEK ARTIŞ BULGARİSTAN'DA

Öte yandan, Alman tatilcilerin taleplerinde en yüksek artışı yakalayan yüzde 60’lık talep artışı ile Bulgaristan’ın Varna Havalimanı oldu. Varna’ya dönük talep şubat ayında yüzde 35, mart ayında ise yüzde 45 oranında artmıştı. Destinasyona dönük talep artışı devam ederken, TrevoTrend tarafından yapılan bir araştırma, Varna’ya dönük paket turların geçtiğimiz yılda göre daha ucuz olduğunu gösteriyor. 

İSPANYA ÇİFT HANELİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

İspanya havalimanlarına dönük talep, nisan ayında da çift haneli büyüdü. Palma ve Fuerteventura rezervasyonları yüzde 14 artarken; Kanarya Adaları, Las Palmas’a dönük yüzde 36, Tenerife’ye dönük ise yüzde 26 oranında talep artışı ile Almanların en çok tercih ettiği destinasyonlardan olma özelliğini korudu.

NİSAN AYININ KAYBEDENİ ANTALYA VE HURGHADA

Nisan ayında da Almanya pazarının kaybedenleri Hurghada ve Antalya oldu. Öte yandan ocak-mart aylarında yüzde 40-50 oranlarında düşüş yaşayan Antalya, nisan ayında yüzde 22 oranında kayıp yaşadı. Antalya’ya dönük paket turlar ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında daha düşük fiyatlardan satılıyor. 

Aylardır kayıp yaşayan Hurghada’ya dönük talep ise, nisan ayında yüzde 29 oranında düştü. 
 
Traveltainment’ın Bistro sistemi, 11 bin Alman seyahat acentesi ve 130 tur operatörü tarafından, internet rezervasyon motoru ise 350 seyahat acentesi ve portal tarafından kullanılıyor. 
 



Bu Haber 19.05.2016 - 11:23:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.