Almanya pazarında Akdeniz'in galibi Türkiye

Almanya pazarında Akdeniz'in galibi Türkiye
Almanya Seyehat Birliği (DRV) Alman outbond pazarının kısa mesafe ve uzun mesafe destinasyonlarında büyüme kaydettiğini açıkladı. Türkiye, Akdeniz destinasyonları en büyük artışın gerçekleştiği ülke oldu.


TurizmGüncel

DRV, yüksek sezonun başlaması ile beraber gerçekleştirdiği değerlendirmede, tur operatörü ve seyahat acentelerinin 2015 yaz sezonunda tek haneli büyüme rakamlarına sahip olduğunu açıkladı. Sezonun ilk yarısında, tur operatörleri ve seyahat acenteleri aracılığıyla satın alınan tatiller, çoğunluğu oluşturdu.

GELİRLERDE ORTA-TEK HANELİ BÜYÜME

GfK tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına göre, tur operatörü ve seyahat acenteleri aracılığıyla gerçekleşen satışlarda hem müşteri sayıları hem de satış gelirleri yükselirken, gelirlerde orta-tek haneli artış gerçekleşti.

TÜRKİYE AKDENİZ'İN GALİBİ

Geleneksel Akdeniz destinasyonları bu yılın galibi olurken, Türkiye’de gözle görülür bir artış gerçekleşti. Balear Adaları, Kanarya Adaları ve İtalya’da az miktarda artış gerçekleşirken, geçtiğimiz yıl rekor sayılara ulaşan Yunanistan satışları, yüksek oranlarda sabit kaldı.

EURO-DOLAR ENDEKSİ, UZAK MESAFE TATİLLERİNİ UCUZLATTI

Bu yıl, uzak mesafe tatillerde yoğunluk yaşanırken, seyahat acenteleri özellikle Dominik Cumhuriyeti, Küba ve Meksika olmak üzere, Karayipler ve ABD’ye yüksek büyüme oranları yakaladı. DRV tarafından yapılan açıklamada, müşterilerin geçtiğimiz yıl euro-dolar endeksinden meydana gelen düşük fiyatların bu yılda sürdürülmesinden faydalandığı belirtildi. Birleşik Arap Emirlikleri de bu yılın popüler destinasyonları arasında yer alırken, Tayland çift haneli büyüme gösterdi.

İÇ PAZAR DA HAREKETLİYDİ

Almanya iç pazarı da bu yıl hareketliydi. Kuzey Denizi ve Baltık Denizi kıyıları bu sezon yüksek talep görürken, tur operatörleri tek haneli büyüme rakamları elde etti.

SEKTÖR, YAZ TATİLİ SÜRESİNİ GENİŞLETMEK İSTİYOR

DRV, uzun zamandır dile getirdiği, ‘yaz tatili süresinin yeniden organize edilmesi çağrısını da yineledi. Çağrı, 6 haftalık yaz tatilinin emümkün olan en geniş aralığa yayılması yoluyla turizm sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor. DRV’nin planlamasına göre, tatil sürelerinin başlayabileceği en erken tarihte başlaması ve bitirilebileceği en geç zamanda bitirilmesi ile potansiyel tatil aralığı 92 güne uzatılabilecek. Bu yıl, Alman okullarında yaz tatili süresi 80 günü kapsamıştı.

DRV tarafından yapılan açıklamada, tatil periyodunun uzatılmasının limitli turist kapasitesi ve trafik yoğunluğu gibi problemlerin aşılmasını sağlayacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, ‘’Tatil periyodlarının bu şekilde çakışmasının önüne geçilerek, yoğunluk dağıtılabilir ve tatilcilere daha çok seçenek ve daha düşük fiyat avantajları sunulabilir. Tatil aralığı ne kadar geniş olursa, talep o kadar fazla yayılmış olur. Bu sayede, yüksek sezon öncesi olan haziran ayında da otel ve hava yolları daha yüksek satışlar gerçekleştrmiş ve bu ayı da verimli kullanmış olurlar’’ denildi.




Bu Haber 30.07.2015 - 12:00:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.