Almanya dördüncü sıraya düştü, Rus turist sayısı neredeyse %100 arttı

Almanya dördüncü sıraya düştü, Rus turist sayısı neredeyse %100 arttı
Türkiye'ye gelen turist sayısı şubat ayında da düşmeye devam etti. Peki şubat ayında ve ilk 2 ayda hangi ülkeden kaç turist geldi, düşen ve yükselen pazarlar hangileri? İşte detaylar...



TurizmGüncel/Haber Analiz

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı istatistiklere göre, şubat ayında ve yılın ilk 2 aylık dilminde Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayıları düşmeye devam etti.

ALMANYA TEPE TAKLAK

Türkiye'nin en büyük pazarı durumundaki Almanya'dan gelişler hem şubat ayında hem de ilk 2 aylık periyotta kayıp yazmaya devam etti Buna göre, Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısı hem şubat ayında hem de 2 aylık dönemde yüzde 30 düştü.

AVRUPA'NIN DİĞER PAZARLARI DA AYNI

Şubat ayında Avrupa'nın diğer pazarlarından Avusturya'da yüzde 16.78, Belçika'da yüzde 12, Fransa'da yüzde 23, Finlandiya'da yüzde 39, İngiltere'de yüzde 20 ve Hollanda'da yüzde 24 daralma yaşandı.

RUSYA YÜZ GÜLDÜRDÜ

Şubat ayında diğer önemli pazarladan İran'da yüzde 4.5 ziyaretçi artışı yakalanırken, Çin'den de yüzde 2.6'lık artış kaydedildi. Öte taraftan, hu yıl umut bağlanan Rusya'da yüzde 95, Ukrayna'dan ise yüzde 4 byüme kaydedildi. Buna karşın, ABD'den yüzde 36, Japonya'dan yüzde yüzde 23 ve Güney Kore'den yüzde 37 daralma yaşandı.

İLK İKİ AYLIK VERİLER

Yılın ilk iki aylık rakamları da şubat ayına benzer veriler ortaya koydu. İlk 2 ayda, Almanya'dan yüzde 30, Avusturya'da yüzde 20, Belçika'da yüzde 15, Finlandiya'da yüzde 35, İngiltere'de yüzde 21, Hollanda'da yüzde 23 ve Fransa'da yüzde 23.6 ziyaretçi kaybı yaşandı.

RUSYA VERİLERİ SAĞLIKLI

Ocak-şubat aylarında Rusya'nın performansı ise göz doldurdu. Geçen yılın bu aylarında sıfırlanmış olan Rusya, yeniden 2015 seviyesine döneceğinin sinyalini veriyor. Verilere göre, 2 aylık dönemde Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 88.21 oranında arttı. Rakamlar büyük niceliklere tekabül etmse de, verilerin sağlıklı olduğu görülüyor.

UKRAYNA STABİL SEYREDİYOR

Bu yıl yüksek beklenti içinde olunan Ukrayna pazarında ise ilk 2 ayda yüzde 2 gibi mütevazı bir büyüme sergilendi. Aynı dönemde İran'da yüzde 7'lik büyüme kaydedilirken, ABD, Japonya ve Güney Kore pazarları eksi yazmaya devam etti. Bu pazarlarda sırasıyla, yüzde 33, yüzde 35 yüzde 27 daralma yaşandı. Çin ise ilk 2 ayda yüzde 13 artış gösterdi.

İSRAİL DE DÜŞÜŞTE

Bu yıl umutlu olunan bir diğer pazar ise İsrail. Ancak ilk 2 ayda İsrail'den gelenlerin sayısında yüzde 5.37 azalma olduğu görülüyor.




Bu Haber 30.03.2017 - 14:28:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.