Alman turizmciler iki ülke arasındaki krizi nasıl değerlendiriyor?

Alman turizmciler iki ülke arasındaki krizi nasıl değerlendiriyor?
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye hakkındaki sert açıklamaları ve Almanya'nın Türkiye'ye dönük seyahat uyarısının güncellenmesinin ardından gözler turizm sektörüne çevrildi. Peki, son gelişmeler ne tür etkilere yol açacak?



DRV: GÜVENLİK DURUMUNA İLİŞKİN YENİ BİR DEĞERLENDİRME YOK

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) ilk basın açıklamasında, gelişmelerin nasıl ilerleyeceğini gelecek gün ve haftalardaki rezervasyonların göstereceği kaydedildi. Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı güvenlik durumuna ilişkin yeni bir değerlendirmede bulunmadı, sadece seyahat uyarısını uyarladı. Tatilciler için seyahatler rezervasyonlara uygun şekilde gerçekleşiyor" denildi.

TUI'den DW Türkçe'ye yapılan açıklamada ise, "Türkiye için talep ve rezervasyonlar, son dönemde yeniden hareketlendi. Turizm sektöründe çalışanların misafirperverliği ve hizmeti ve ayrıca iyi fiyat olanakları ve otellerin kalitesi, konuklar tarafından sürekli dile getiriliyor" denildi. Ancak açıklamada, "Türkiye yine de önceki yılların rezervasyon seviyesine ulaşabilmiş değil"  ifadeleri de yer aldı.

'KRİZİN ETKİLERİNİ ANCAK AĞUSTOS ORTASINDA GÖREBİLİRİZ'

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nden Torsten Schäfer ise Gabriel'in açıklaması sonrası gelen tepkilere ilişkin "Bu kadar kısa vadede bunu göremeyiz. Dün öğle vakti açıklama yapıldı bu kadar kısa sürede rezervasyon verilerinde bunu göremeyiz. Değerlendirmeleri aylık olarak alıyoruz. Yani temmuz ayına ait verileri ağustos ortasında alacağız" şeklinde konuştu.

Seyahat bürolarına ve acentelerine müşterilerden bazı sorular geldiğini söyleyen Schäfer, yine de somut reaksiyonlar için şu anda güvenilir veriler olmadığını ifade etti.

Schäfer, yaz tatilinin başlamasıyla, bazı eyaletlerden Türkiye'ye seyahat edenlerin sayısında artış görüldüğünü, bu artışta fiyat avantajlarının etkisinin büyük olduğunu da sözlerine ekledi.

ULUSOY: HERKES KONTRATINA, MUKAVELESİNE SADIK KALACAK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, siyasi gerginliğin turizmi etkilemeyeceği görüşünde. Ulusoy, açıklamasında "Siyasetçilerin işleri çözülür, bunlar geçicidir. Şu anda etkileyen bir olay yok. Etkilememesi için de gayret sarf ediyoruz" dedi.

Ulusoy, "Herkesin elinde kontratı var, herkesin elinde mukavelesi var. Alman turistlerin geleceği kanaatindeyim. Bunların bizi etkilemeyeceği kanaatindeyim. En iyi şekilde gelsinler, huzur içinde tatillerini yapsınlar. Herkes kontratına, mukavelesine sadık kalacak, başka bir şey yok" şeklinde konuştu.

Alman turistlere çağrıda bulunan Ulusoy, "Alman dostlarımızı bekliyoruz. Onların valizleri, bizim otellerimiz hazır" ifadelerini kullandı.


Bu Haber 21.07.2017 - 19:13:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet yılmaz 22.07.2017 - 06:09

    Merhaba Sayın Ulusoy"un hangi kafada yaşadığını gercekten merak edıyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.