Alman turizmciler anlatıyor: Geleceğin turistleri nasıl olacak?

Alman turizmciler anlatıyor: Geleceğin turistleri nasıl olacak?
En iyi seyahat sektörü yöneticileri, FVW'nin 50. yıl dönümü sayısında yer alan 'Reisen 5.0' adlı kitabında, seyahatin geleceğine odaklanan tavsiyeler paylaştı. Buna göre Almanlar standart paketler yerine, her şeyin mümkün olduğu bireysel tatilleri tercih edecek.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Turistin, yurt dışındaki eğlence dolu ve huzurlu günler ile mutlu olduğu zamanların artık geride kaldığı vurgulanıyor. Üst düzey yöneticilere göre  Almanları, gelecekte seyahatlerinde ne isterlerse onu yapmaları mutlu edecek.  Tur operatörlerinin kişiye özel teklifleri, servisi ve kalitesi yarının müşterilerinin temel talepleri olarak görülürken, teknoloji  de gelecekte çok önemli bir rol oynayacak.

SEKTÖR YÖNETİCİLERİNİN SEYAHATİN GELECEĞİNE İLİŞKİN  ÖNGÖRÜLERİ


Thomas Cook’un Almanya şefi Stefanie Berk, "Yarının tatilcileri her şeyden önce ayrı ayrı seyahat edecek, rezervasyon yapmak için dijital kanalları kullanacak. Ama aynı zamanda iyi tavsiyeler, ilave ürünler ve özel hizmetler daha fazla değer katacak ve nihayetinde kendi kişisel seyahat istekleri için özel  teklifler alacak.” dedi.

TATİLCİ MÜLKEMMEL BİR ORGANİZASYON VE KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ HİZMET BEKLİYOR

Kültürel tatil uzmanı Studiosus'un başkanı Peter-Mario Kubsch'in tahminleri  de, Stefanie Berk ile aynı yönde. Peter-Mario Kubsch göre "Gezginler  tatil günlerinde, kişisel istek ve menfaatlerini gerçekleştirmek isteyecek. Kolaylık faktörünün önemi, gelecekte daha da artacak. Müşteriler zaten bugün internette her şeyi satın alabiliyorlar. Bununla birlikte, daha mükemmel bir organizasyon ve son derece kişiselleştirilmiş hizmet bekliyor olacaklar” dedi.

TUI Almanya Genel Müdürü Marek Andryszak, "Yarın, tatilcilerin yüzme kıyafetleri dışındaki en önemli eşyası akıllı telefonları olacak. Turistler evraksız seyahat edecek, otelden online olarak önceden check-in yapabilecek” dedi.

BASİT VE HIZLI OLAN HER SEÇENEK KULLANILACAK

DER Touristik Grubu Genel Müdürü Sören Hartmann'a göre gezginler, basit ve hızlı olan her yeni seçeneği kullanacak ve maliyetleri düşürecek. Hareketlilik, bugünden farklı olacak. Seyahat, çevreyi olabildiğince az etkilemek zorunda kalacak. 2030'da tatil planlarını yaparken, bunu daha fazla müşteri aklında bulunduracak.

FTI Grup Genel Müdürü Ralph Schiller, "Güneşin ve kumsalın hala en popüler tatil teması olacağına inanılıyordu. Muhtemelen plaj tatilleri seçimi, turizmin yarattığı fırsatlar ve potansiyeller ile daha fazla ülke ve bölge tanıma şeklinde değişecek” dedi. 

Benzer şekilde, Schausinsland-Reisen'in yöneticisi Gerald Kassner, "Müşterileri 2030'da, hizmet ve güvenilirlik gibi geleneksel değerlere yoğunlaşacak olan, bilgili ve sürdürülebilirlik odaklı tatilciler olarak görüyoruz" yorumunu yaptı.

SEYAHATTE KİŞİSEL ZEVKLER ÖN PLANA ÇIKACAK


Gemi işletmelerinin pazar lideri Aida Cruises başkanı Felix Eichhorn’un tahminleri de diğer yöneticilerle benzerlik gösteriyor, "Kişisel gezi deneyiminin benzersizliği, önümüzdeki yıllarda tatilcilerin önceliği olacak. Dijital iletişim, seyahatlerde belirleyici bir rol oynayacak. Böylece müşterilerimiz doğru ve bireyselleştirilmiş teklifler alabilecek” dedi.

TUI Cruises CEO'su Wybcke Meier, "Müşteriler seyahat konusunda daha deneyimli, daha yaşlı ve hareketli olacak. Teknik ilerleme, istediğiniz zaman hızlı erişim sağlayacak. Ama olağan yaşamdakinin aksine, tatildeki rahatlık değişmeyecek. " dedi.

GELECEKTE SİBER SEYAHATLERE İLGİ ARTACAK

RTK seyahat acentesi zincirinin yöneticisi Thomas Bösl, teknolojinin gelecekteki rolünü vurgulayarak, 2030 yılına kadar tatilcilerin yapay zeka ve robotlarla uğraşmasının yanı sıra "siber alanda kısa bir tatil" yapacaklarını öngördü.

Online seyahat perakendecileri derneği VIR başkanı Michael Buller, "2030'da akıllı sistemler, tatilcilerin farklı zevklerine göre tasarlanmış bir geziden keyif almalarını sağlayacak" dedi.

Traveltainment'nin Genel Müdürü Bernhard Steffens teknolojinin, otellerin konuklarının en sevdikleri müziği, restoranları ve alerjilerini hiç karşılaşmadan tanımak için kullanacaklarını  öngördü. Steffens, "İnsan vücudu ve dijital araçlar mecazi olarak değil, aynı zamanda fiziksel olarak da birbirine daha da yakınlaşacak. Böylece gezginlerin dijital kimliği, onları her yere hatta sahile kadar takip edecek!" dedi.



Bu Haber 17.08.2017 - 15:05:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.