Alman turizm dergisinden dikkat çeken Azur Air haberi

Alman turizm dergisinden dikkat çeken Azur Air haberi
Alman iş ve seyahat dergisi Fvw, Azur Air Almanya’nın “yüksekten uçan planlarının yavaş yavaş gökyüzünde kaybolduğunu” yazdı.


TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Alman iş ve seyahat dergisi Fvw, yolcuğuna 2 uzak mesafe B767 uçağıyla başlayan Azur Air’ın bir uçağını elden çıkardığını yazdı. Azur Air’ın uçakları genellikle çatı şirket Anex Tour Almanya tarafından kullanılıyordu. Azur Air’ın son uçağının kısa ve orta mesafe rotalara uçtuğunu yazan Fvw, “Azur Air Almanya'nın yüksekten uçan planlarıyavaş yavaş gökyüzünde kayboluyor” ifadelerini kullandı. 


AZUR AIR SÖZCÜSÜ DOĞRULADI

Dergiye açıklama yapan Azur Air Sözcüsü, B767’nin ana şirket Anex Tour’a iade edildiğini doğrularken, hava yolunun Berlin merkezinin kapanmasıyla 90 kişinin işini kaybedeceğini ifade etti. 

Anex Tour Almanya’nın iştiraki Azur Air Almanya, ilk B767 uçağını geçtiğimiz temmuzda Düsseldorf-Dominik Cumhuriyeti seferlerinde kullanacağını duyurmuş, ancak duyurunun hemen akabinde yaşanan teknik aksaklıklar sebebiyle uçuşlar iptal edilerek yolcular başka seferlere kaydırılmıştı. 
 
FİLO 7 UÇAĞA ÇIKACAKTI

Habere göre, sonrasında filosuna 332 yolcu kapasiteli 2 B767 alan şirket, bu uçaklarla Dominik Cumhuriyeti’nin yanında başka Avrupa kentlerine de sefer düzenlemiş ve filosunu 7 uçağa çıkarmayı planladığını duyurmuştu.

Bu planların gerçekleşmediğini ve Azur Air filosunun kış sezonunda bir uçağa düştüğünü yazan Fvw, söz konusu uçağın haftada 2 kere Düsseldorf’tan Punta Cana ile Hurghada, Marsa Alam ve Gran Canaria seferleri düzenlediğini ifade etti. Azur Air, bu yaz Almanya’dan Palma, Hurghada, Antalya ve Enfidha’ya sefer düzenliyor. 

‘EUROWINGS, CONDOR VE EASYJET ALAN BIRAKMADI’

Azur Air Almanya’nın, teknik aksaklıkların yanında, Air Berlin ve Niki’nin iflasından sonra yoğun bir rekabetle boğuşmak durumunda kaldığı ifade ediliyor. Eurowings, Condor ve Easyjet’in yeni uçak, personel ve rota alanında yaptığı yatırımların, Azur Air Almanya’ya büyümek için alan bırakmadığı belirtiliyor. 

Azur Air, kış sezonunda Düsseldırf’tan MAyorka, Tunus ve Türkiye’ye sefer düzenlemeyi; önümüzdeki yaz da filosuna bir uçak daha eklemeyi planlıyor. 
 


Bu Haber 03.08.2018 - 14:57:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.