Alman turizm dergisinden, Akdeniz destinasyonları analizi

Alman turizm dergisinden, Akdeniz destinasyonları analizi
Alman iş ve turizm dergisi fvw, sezonun sonuna doğru Akdeniz'deki destinasyonları masaya yatırdı. Sitede yayınlanan yazıda, "Akdeniz çanağındaki destinasyonlarda yaşanan gelişmeler, bu destinasyonların Almanya pazarında dalgalı bir ziyaretçi talebiyle karşılaşmalarına neden oluyor." değerlendirmesi yapıldı.


TurizmGüncel

Yazıda yılın ilk birkaç ayında agresif fiyatlarla Almanya'da sıçrama yapan Türkiye'nin geçtiğimiz haftalardan itibaren zayıflamaya başladığı belirtilirken, söz konusu gerilemedeki en büyük nedenin ise PKK ile yaşanan çatışmalar olduğu ifade edildi. Yazıda ayrıca, bazı tur operatörlerinin Türkiye'nin doğusundaki kültür turlarını iptal ettiğine de değinildi. İstanbul'da ABD konsolosluğuna ve Dolmabahçe Sarayı'na yönelik silahlı saldırı olduğu hatırlatılan haberde, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptığına dikkat çekildi. Haberde, Bentour'un "Saldırının hedefinde turistler yoktu" görüşüne yer verilirken, Öger Tours'un ise İstanbul operasyonlarına devam ettiği kaydedildi.

YUNANİSTAN'DA SEÇİM VE İSTİKRAR BEKLENTİSİ

Ekonomik kriz ve mülteci sorunlarıyla boğuşan Yunanistan ise, Amanya pazarında hızlı başladığı 2015 sezonuna düşüşle devam etti. Sonrasında ise son dakika satışları ile hareketlendi. Şu anda ise Başbakan Aleksis Çipras'ın istifası ve eylül ayında erken seçim yapılacağına dair açıklamaların ardından, Alman turizm sektörünün daha fazla güvene ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Yunanistan spesiyalisti tur operatörü Attika Reisen'in sahibi Michael Karavás'ın, ülkede yapılacak erken seçimi siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve ekonomik istikrarın sağlanması adına bir fırsat olarak gördüğü ifade ediliyor.

İSPANYA ALMANYA'DA BEKLENEN İVMEYİ YAKALAYAMADI

Öte taraftan İspanya, bu yıl Almanya pazarında beklenenden daha zayıf bir performans gösterdi. Mayorka Adaları'na dönük rezervasyonlar güçlü seyrederken, Kanarya Adaları'na dönük rezervasyonlarda dalgalanmalar yaşanıyor. Almanya'dan Yılın ilk 6 ayında İspanya'ya giden Alman sayısı yalnızca yüzde 1.3 oranında artarak 5.9 milyon oldu. Buna karşın, İngiltere'den bu ülkeye giden turist sayısında yüzde 3.8, Fransa'dan gidenlerin sayısında ise yüzde 7.8 artış kaydedildi. Genel olarak İspanya yılın ilk 6 ayında yüzde 4.7 artışla 39 milyona yakın turist ağırladı.

TUNUS ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TOPARLANMAYI UMUYOR

Bu arada, yaşanan terör saldırısının ardından TUI ve Thomas Cook'un operasyonlarını durduruğu Tunus, önümüzdeki dönemde toparlanmayı umut ediyor. Thomas Cook ve TUI, şubat/mart dönemine kadar Tunus operasyonlarını askıya aldığıklarını duyurmuşlardı. Alman hükümetinin bu ülkeye dönük seyahat uyarısına rağmen Tunus'u satmaya devam tur operatörleri ise, bir yandan düşük talep, bir yandan da rezervasyonların başka destinasyonlara kaydırılması talebi ile karşı karşıya.


Bu Haber 27.08.2015 - 14:47:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.