Alman turistler bu yıl tatillerini neden daha erken satın aldı?

Alman turistler bu yıl tatillerini neden daha erken satın aldı?
Almanlar 2017 yaz tatili rezervasyonlarını, alışılmış tarihlerden de erken bir dönemde yaptı. Peki Alman turistin rezervasyon tutumu neden değişti, işte detayar...


TurizmGüncel - Dış Haberler

Olağan koşullarda Almanların çok büyük bir bölümü tatil rezervasyonunu erkenden yapsa da, 2017 yılında erken rezervasyona alışılmışın dışında bir talep oldu. Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, Almanlar bu yıl sadece tatillerini daha erken satın almadı, aynı zamanda daha fazla tatil yapma eğiliminde oldukları için acentelerin gelirleri de yüzde 6 oranında arttı.

''ALMANLAR ERKEN REZERVASYONLA KAPASİTE DARBOĞAZINA SON VERDİ''

Birçok Alman'ın yaz tatilini büyük oranda kasım ve aralık ayında aldığına dikkat çeken Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, ''Birçok Alman müşteri, tercih ettiği destinasyonda geçen yıl yaşanan kapasite sorunu nedeniyle bu yıl rezervasyonunu daha erken almaya yönelerek hem kapasite darboğazına son verdi, hem de tatilini daha ucuza aldı.'' dedi.

''TUR OPERATÖRÜ İLE YAPILAN SEYAHATLER DAHA GÜVENLİ''

Tur operatörlerinin ve satış acentelerinin bu trendden fayda sağladığını ifade eden Fiebig, ''Tur operatörleri olarak Almanların 'daha fazla güvenlik' talebini karşılıyoruz. Tur operatörleri ile yapılan seyahatler, daha iyi bir koruma ve güçlü bir kriz yönetimi anlamına geliyor. Bu önemli bir katma değer.'' değerlendirmesinde bulundu.

ALMANLAR 2016'DA SEYAHATE 86 MİLYAR EURO HARCADI

Araştırma şiketi GfK'nin verilerine göre, 2016 yılında Almanların bir veya daha fazla gecelemeli tatil ve bireysel seyahatlerde harcadıkları tutar 86 milyar euro. Bu harcamanın 59.8 milyar eurosu ise erken rezervasyonlardan elde edildi.

TUR OPERATÖRLERİNİN GELİRİ DÜŞTÜ

59.8 milyar euroluk erken rezervasyon harcamasının yarıdan fazlasının tur operatörleri ile yapılan seyahatlere gittiği belirtilen GfK raporunda, 2016 yılında Alman tur operatörlerinin gelirlerinin yüzde 1.9 oranında azalarak 30.2 milyar euroya gerilediği kaydedildi. GfK araştırmasında, ''Bu düşüşte Türkiye destinasyonundaki gerileme büyük rol oynadı. Seyahat acentelerinin gelirleri ise yüzde 1.3 oranında azalarak 24.5 milyar euroya geriledi.'' denildi.

Haberin son bölümünde ise şu noktanın altı çizildi:

''ALMANLAR ALTERNATİF DESTİNASYONLARA YÖNELDİ''

''Türkiye, Mısır ve Tunus gibi destinasyonlardaki krizler ve politik gelişmeler, bu ülkelere dönük seyahat akışını etkiledi ve insanlar İspanya, Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan gibi ülkelere yöneldiler. Almanya'da arabalı seyahatlere, komşu ülkelere yapılan seyahatlere ve gemi turlarına olan talep arttı.''


Bu Haber 02.03.2017 - 16:08:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.