Alman turistler 2015 yazında en çok hangi destinasyonları tercih etti?

Alman turistler 2015 yazında en çok hangi destinasyonları tercih etti?
Yeni bir araştırmaya göre, tatillerini internet üzerinden satın alan Alman turistler, kısa mesafede Antalya gibi popüler destinasyonlardan vazgeçmezken, uzun mesafe tatillerinidaha çok tercih etmeye başladı.


TurizmGüncel

İnternet Seyahat Satış Birliği (VIR) ve Traveltainment tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2015 yaz sezonunda online paket tur satın alan ya da son dakika rezervasyonu gerçekleştiren Alman turistler, kısa mesafe tatillerinde yine popüler destinasyonların vazgeçmedi. En çok tercih edilen iki destinasyon açık ara Antalya ve Palma de Mallorca oldu.
 
Kandiye(Heraklion) şehrinin 3'üncü sıradaki yerini Hurghada alırken, en popüler 10 destinasyon arasında Kos, Gran Canaria, Fuerteventura ve Tenerife gibi destinasyonlar yer aldı. Dubai, Punta Cana, Puerto Plata ve Santo Domingo'nun ilk 10'da yer alması ise uzmanlar tarafından 'şaşırtıcı' olarak nitelendirildi. 

UZUN MESAFE DESTİNASYONLARINDA GÜÇLÜ ARTIŞ

Pek çok uzun mesafe destinasyonu ise 2014 yazna göre güçlü artış gösterdi. Bu destinasyonlar arasında bulunan Bangkok yüzde 43, Mauritius ise yüzde 23 oranında daha fazla Alman ziyaretçi aldı. Bu yaz güçlü bir geri dönüş yapan Şarm El-Şeyh ise yüzde 110 oranında büyüme gösterirken, La Palma'da da yüzde 100 oranında artış gözlemlendi.
 
Araştırma sonuçları, Mayıs 2014- Eylül 2015 tarihleri arasında bu yılın 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri için internet üzerinden gerçekleştirilen paket tur satışlarınının incelenmesi ile elde edildi..


Bu Haber 08.10.2015 - 11:30:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.