Alman tur operatörünün hisselerini Mısırlı iş adamı satın aldı

Alman tur operatörünün hisselerini Mısırlı iş adamı satın aldı
Alman tur operatörü FTI’ın hisselerinin yüzde 25 – 30’luk kısmının Mısırlı iş adamı Samih Sawiris’a satıldığı açıklandı.

 
TurizmGüncel

Alman tur operatörü FTI Group tarafından yapılan resmi açıklamada, şirket hisselerinin yüzde 25 ile 30’u arasında bir bölümünün Orascom Development’ın ana hissedarı durumundaki Mısırlı iş adamı Samih Sawiris’e satıldığı belirtildi. 


Konuyla ilgili olarak açıklama yapan FTI CEO’su Dietmar Gunz, FTI’ın, Orascom Development’ın sunacağı ek otel kapasitesinden faydalanacağını belirterek, “Orascom daima üst segment otellere odaklanan bir grup” dedi.  Orascom Development ile uzun süreli bir işbirliği hedeflediklerini belirten Gunz, her iki tarafın da satın alma sürecinde tüm bilgilerin açık edilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Bu satışla birlikte FTI’ın otel portföyünün daha da büyüyeceği belirtiliyor. FTI Group, kardeş destinasyon yönetim şirketi Meeting Poting International aracılığıyla 2014 yılında dünya üzerinde 20 destinasyonda 59 lokasyona operasyon yapacak.

FTI’ın hisselerini satın alan Mısırlı grup Orascom Development Holding, çoğu Kızıldeniz bölgesinde olmak üzere 35 otel işletiyor. Şirketin sahip olduğu toplam oda kapasitesi ise 8 bin. 
 
FTI ise Almanya’nın en büyük 4’üncü tur operatörü durumunda. FTI, 5vorFlug adında son dakika tur operatörü, driveFTI adlı araba kiralama şirketi, www.fly.de adlı online satış portalı ile, Meeting Point International adlı destinaayon yönetim şirketi gibi işletmeleri bünyesinde barındırıyor. Almanya’da 10 bin tane satış acentesiyle çalışan FTI'da 3,500 personel bulunuyor. Şirketin 2013 yılındaki satış hacmi 2,1 milyar Euro idi. 
 


Bu Haber 03.03.2014 - 19:04:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Melih Nur 05.03.2014 - 12:13

    Der Touristik ne zaman ayrılacak Mastur bünyesinden acaba ? bu konu gerçek mi ?

  • Necmi Arslan 03.03.2014 - 07:49

    Mısırın turizmine büyük katkı sağlayacağı aşikar bir satış. Türkiyenin de buna karşı daha büyük bir hamle yapması gerekir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.