Alman tur operatöründen Türkiye ve Yunanistan uyarısı!

Alman tur operatöründen Türkiye ve Yunanistan uyarısı!
Alman tur operatörü Alltours 2018 yaz sezonunda yüksek talep alan Türkiye ve Yunanistan gibi destinasyonlarda yatak sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu. Diğer tur operatörleri de Türkiye'nin çok yüksek talep aldığını belirtirken, Yhomas Cook, ''2018 Türkiye için rekor yılı olabilir'' dedi.


TuizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye'nin içinde bulunduğu doğu Akdeniz destinasyonlarının yeniden oyuna dahil olması ve bu destinasyonların yüksek talep alması nedeniyle yaz sezonunda yatak sıkıntısı yaşanabileceği belirtiliyor.

ITB Berlin öncesi Almanya'nın en büyük 6 tur operatörü TUI, Thomas Cook, DER Touristik, FTI, Alltours ve Schauinsland-Reisen'in yanı sıra, Alman Seyahat Birliği ve araştırma şirketi GfK Almanya pazarında ocak ayında çift haneli rezervasyon artışı yaşandığını açıklamıştı.



ALLTOURS: TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'DA YATAK SIKNTISI YAŞANABİLİR

Bu tur operatörlerinden Alltours, Türkiye, Yunanistan ve Mısır'ın çok güçlü talep aldığını, İspanya'nın ise daha düşük talep aldığını ancak fiyatlardan dolayı yüksek gelir getirdiğini belirtiyor. ITB Berlin Fuarında uyarıda bulunan şirketin genel müdürü Markus Daldrup, ''Türkiye ve Yunanistan'da yatak sıkıntısı yaşanabilir. Çünkü bu destinasyonlar Rusya'dan da ciddi talep alıyor. İspanya ise yüksek fiyatlar ve Mayorka gibi bölgelerdeki turist vergisinin ikiye katlanmasından dolayı daha az talep alıyor.'' ifadelerini kullandı.

FTI: İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

Benzer şekilde FTI da Türkiye ve Yunanistan talebinde yüzde 50 artış yaşandığını, Mısır satışlarının ise oldukça güçlü olduğunu bildirdi. FTI Grubunun genel müdürü Ralph Schiller, ''Bu destinasyonlardaki durum iki yıl öncesinin tersine döndü. İnsanlar yoğun şekilde bu destinasyonlara geri dönüyor. Bodrum programımız ise oldukça iyi satılıyor.'' dedi.

SCHAUINSLAND: BÜYÜMENİN LOKOMOTİFİ BU ÜÇ DESTİNASYON

Almanya'dan Türkiye, Mısır ve Yunanistan'a dönük güçlü tatil talebi, ülkenin önde gelen tur operatörlerinden Schauinsland Reisen'in beklentilerini de yukarı çekmesini sağladı. Şirket, bu yıl müşteri sayısını yüzde 10 oranında attırma hedefi koydu. Schauinsland, büyümedeki lokomotifin bu üç destinasyon olduğunun altını çizdi.

TUI: İSPANYA HALA ZİRVEDE, TÜRKİYE SATIŞLARI YÜZDE 50 ARTIDA

Avrupa pazarının iki dev grubu Thomas Cook ve TUI de benzer açıklamalar yaptı. TUI, Yunanistan'da çift haneli, Türkiye'de yüzde 50 artış olduğunu belirtti. Şirket aynı zamanda, Tunus ve Mısır satışlarının güçlü seyrettiğini belirtirken, İspanya'nın ise her şeye rağmen zirvede olduğunun altını çizdi. Şirket, ''Doğu Akdeniz'e olan yüksek talep batıyı etkilemiyor.'' açıklamasında bulundu.

THOMAS COOK: 2018 TÜRKİYE İÇİN REKOR YILI OLABİLİR

Thomas Cook ise benzer şekilde, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Kuzey Afrika satışlarının güçlü seyrettiğini, İspanya'nın ise geçen yılki seviyesini koruduğunu duyurdu. Thomas Cook'un Almanya müdürü Stefanie Berk, ''Ancak bu büyümenin ne kadarı erken satışlar, ne kadarı gerçek büyüme, onu bilemiyoruz. Türkiye'de ise müşteri kapasitesi ikiye katlanabilir ve 2018 yılı Türkiye için bir rekor yılı olabilir'' değerlendirmesinde bulundu.




Bu Haber 16.03.2018 - 10:00:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.