Alman tur operatörü açıkladı: Türkiye talebi artacak, peki nasıl?

Alman tur operatörü açıkladı: Türkiye talebi artacak, peki nasıl?
Alman tur operatörü DER Touristik, 2017 satışlarına ve Alman turistlerin eğilimlerine dair açıklamalarda bulundu. Yunanistan’ın tartışmasız şekilde bu yılın kazananı olacağını belirten DER Touristik Merkez Avrupa CEO’su Rene Herzog, Mısır’ın ise güçlü bir geri dönüş yaptığını söyledi. ''Almanlar Türkiye konusunda hala çekingen'' diyen Herzog'a göre Türkiye talebi de artacak. Peki bu artış hangi koşullarda olacak?


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya’nın en büyük 3’üncü tur operatörü, 2016 yılında tatil talebi düşen Alman seyahatçilerin, 2017 yılında oldukça iştahlı olduğunu açıkladı. CEO Rene Herzog imzalı açıklamada, ‘’2016 yılında yaşanan olumsuzluklar Almanların tatil isteklerini bekletmesine yol açtı. Ancak bu sene durumun düzeldiğini görüyoruz.’’ ifadeleri kullanıldı.

‘AVRUPALILAR FAVORİ DESTİNASYONLAR İÇİN REKABET HALİNDE’

Herzog, Alman turistlerin talebinin 2016 yılında olduğunu gibi Doğu Akdeniz’den Batı Akdeniz’e kaymaya devam ettiğini belirtirken, Almanların istedikleri tarihlerde istedikleri otellerde konaklamayı garanti altına almak için, bu sene normalden erken rezervasyon yapmaya başladığını söyledi. Tatilcilerin artık erken rezervasyonun faydalarını iyice öğrendiğini belirten Herzog, ‘’tatilcilerin kendilerini güvende hissettiği İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde, geçtiğimiz yıl aşırı talep sebebiyle yer bulamama sorunu yaşandı. Bu sorunun 2017’de daha da artacağını yalnızca biz değil, tatilciler de görüyor. Bu sebeple, 2017 tatilini bu ülkelerde geçirmek isteyenler rezervasyonlarını çok daha erken yapıyor.’’ şeklinde konuştu.

Herzog, bu ülkelere dönük talebin yalnızca Almanya’da değil İngiltere gibi Avrupa’nın en büyük kaynak pazarlarından birinde daha oldukça yüksek olduğunu belirterek, ‘’Tatilciler hem eski favori destinasyonlarını değiştirmek zorunda olanlarla hem de bu ülkelerdeki yerli turistlerle zamana karşı yarışır duruma geldi.’’ dedi.

BU YILIN KAZANANI YUNANİSTAN, MISIR'DAN GÜÇLÜ DÖNÜŞ

Destinasyonlara dönük talep hakkında da bilgi veren Herzog, Yunanistan’ın bu yılın tartışılmak kazananı olacağını, DER Touristik’in Yunanistan satışlarının geçtiğimiz yılın iki katına çıktığını kaydetti. Tatilcilerin en çok Girit, Rodos ve Kos’a ilgi gösterdiğini belirten Herzog, oldukça yüksek fiyat artışlarının yaşandığı İspanya’nın aksine fiyatların sabit kalmasının da Yunanistan talebindeki patlamanın en önemli sebeplerinden biri olduğunu söyledi.

Mısır'ın ise oldukça güçlü bir geri dönüş yaptığını ifade eden Herzog, oranlar geçtiğimiz yılki düşük satışlarla karşılaştırılsa da, rezervasyonlardaki artışın kayda değer olduğunu ifade etti.

‘TÜRKİYE TALEBİ BEKLEMEDE, YIL İÇİNDE KADEMELİ OLARAK ARTAR’

İspanya, Portekiz ve İtalya’nın her zamanki gibi popüler olduğunu belirten Herzog, ‘’Kıbrıs ve Bulgaristan da oldukça iyi talep görüyor. Ancak Almanlar Türkiye ve Tunus rezervasyonları konusunda hala oldukça çekingen.

Ancak olumsuz tabloya rağmen Türkiye konusunda beklentilerimiz olumlu. Türkiye’ye dönük talebin yıl içinde diğer destinasyonlar doldukça ve fiyat avantajları arttıkça kademeli olarak yükseleceğini düşünüyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

POPÜLER DESTİNASYONLARDA KAPASİTE ARTIŞI

Elde ettikleri veriler ışığında bazı destinasyonlara dönük kapasitelerini arttırdıklarını belirten Herzog, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘’Satış trendlerini veri alarak Eurowings, Norwegian ve Sundair de dahil olmak üzere pek çok hava yolu şirketiyle popüler destinasyonlara dönük ek kapasite anlaşması yaptık. Ana akım markalarımız ITS, Jahn Reisen ve Travelix, programlarına İspanya, Yunanistan, Portekiz ve İtalya, Malta ve Hırvatistan’a dönük 250’den fazla uçuş bağlantısı daha ekledi.

Uzak mesafe satışları da oldukça iyi gidiyor. 2017 yazının kazanlarının ise Tayland, Sri Lanka, Dominik Cumhuriyeti, Güney Afrika ve ABD olacağı görülüyor.’’

'TRUMP'IN SEÇİLMESİ SATIŞLARI ETKİLEMEDİ'

Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardından ABD’ye dönük talepte düşüş gözlemlemediklerini kaydeden Herzog, ‘’Aksine, DER Touristik olarak oldukça yüksek satış oranlarına ulaştığımızı ve 2017 yazında Kuzey Amerika’ya dönük talebin güçlü olmasını beklediğimizi söyleyebilirim. ABD dolarının güçlü performansına rağmen, fiyatlarda herhangi bir artışa gitmediğimizi de eklemek istiyorum.’’



Bu Haber 03.02.2017 - 17:35:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.