Alman tur operatörlerinin Mısır kapasitesi rekor oranda arttı

Alman tur operatörlerinin Mısır kapasitesi rekor oranda arttı
Temmuz ayında Hurghada'da turistlere yapılan bıçaklı saldırıya rağmen Mısır'a dönük talebin artmaya devam ettiğini belirten Alman tur operatörleri, bu ülkeye dönük kapasitelerini yüzde 70 ile 200 oranında arttırıyor



TurizmGüncel - Dış Haberler
 
Altı hafta önce Hurghada'da turistlere yapılan ve ikisi Alman 3 kadın turistin öldüğü bıçaklı saldırının, beklendiği şekilde Mısır'a dönük talebi zayıflatmadığı açıklandı.

ALMAN DTUR OPERATÖRLERİ: MISIR TALEBİ YÜKSEK
 
DPA haber ajansına konuşan Alman tur operatörleri, saldırıdan hemen sonra talepte küçük bir düşüş yaşandığını, ancak daha sonraki süreçte rezervasyonların güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade ettiler. Söz konusu açıklama TUI, DER Touristik, FTI, Thomas Cook ve Alltours'tan geldi.

"NE İPTAL NE DE DEĞİŞİKLİK TALEBİ GELDİ"
 
Almanya'da Mısır'a dönük en büyük volümü yapan FTI'ın sözcüsü, "Hurghada saldırısından sonra yaklaşık iki hafta rezervasyonlar durdu. Ancak bu süre içinde ne iptal ne de rezervasyon değişikliği talebi aldık." derken, Alltours sözcüsü ise saldırıya rağmen güçlü talepte bir gerileme yaşanmadı" değerlendirmesinde bulundu.

MISIRLI TURİZMCİLER ALMAN TURİST SAYISINDA YÜZDE 50 ARTIŞ BEKLİYOR
 
Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre, Mısırlı turizmciler bu yıl ülkeye gelen Alman turist sayısının yüzde 50 oranında artarak bir milyona ulaşacağını öngörüyor. Haberde, "Sina Yarımadası'nda Rus uçağının düşürüldüğü 2016 yılı ile kıyaslandığında bu oldukça iyi bir rakam." yorumu yapılıyor. 

TUR OPERATÖRLERİNİN 2017-18 PLANLAMASINDA MISIR MERKEZİ BİR ROLE SAHİP
 
Alman tur operatörlerinin 2017-18 planlamalarında Mısır'ın merkezi bir role sahip olduğu kaydedilen haberde, "Mısır talebinin iyi olacağı beklentisi içindeki lider tur operatörleri Mısır'a dönük uçak kapasitesini Mısır'daki otel portfoylosunu genişletiyor" yorumunda bulundu.

FTI HAFTADA 142 UÇUŞ YAPACAK
 
Mısır'a dönük kapasite artışında Mısırlı iş adamı Samih Saviris'in ortaklığındaki FTI özel bir rol oynuyor. 102'si Hurghada, 24'ü Şarm El Şeyh ve 10'u Marsa Alam olmak üzere Mısır'a haftada 142 uçuş planlayan FTI, bu ülkedeki 187 oteli programına almış durumda. Bunlardan 14 tanes yeni otel.

ALLTOURS'UN HAFTALIK UÇUŞ PLANI 210
 
Mısır konusunda hırslı tur operatörlerinden biri de Alltours. Mısır'a haftada 210 uçuş planlayan şirket, 94 oteli programına alırken, DER Touristik ise hem Hurghada, hem de Marsa Alam'daki otel sayısını iki katına çıkardı.

THOMAS COOK KAPASİTESİNİ İKİ KATINA ÇIKARIYOR
 
Mısır'a dönük kapasitesini arttıran bir diğer tur operatörü ise Thomas Cook. Şirketin Mısır uçuş kapasitesini iki katına çıakrdığı belirtilrken, Şarm El Şeyh'teki 6 oteli de programına aldığı kaydedildi. 

TUI'NİN KAPASİTE ARTIŞI YÜZDE 70
 
TUI ise Hurghada uçuşlarını yüzde 70 oranında arttırarak, Şarm El Şeyh'teki Magic Life otelini yeniden operasyona alacak.

 


Bu Haber 30.08.2017 - 19:40:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.