Alman tur operatörlerinden Mısır turizmine kötü haber

Alman tur operatörlerinden Mısır turizmine kötü haber
Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarısına Şarm El Şeyh'i de dahil etmesinin ardından, Alman tur operatörlerinden bu bölgeye operasyonlar ile ilgili adımlar peş peşe geldi.

 
Avrupagazete'nin Alman iş ve turizm dergisi FVW'ya dayandırdığı habere göre, Mısır spesiyalisti tur operatörü Egypt Travel International (ETI) Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh´te bulunan misafirlerinin tümünü yarın sabaha kadar vatanlarına geri alırken, FTI ve TUI de Mısır´daki endişe verici duruma karşı önlem alıyor.  Tur operatörlerinin, Şarm El Şeyh tatillerinin iptal edilmesi ve orada bulunanların erken dönmesi konusunda çalışma yürüttükleri belirtiliyor.

Habere göre ETI, Mısır´ın Kızıldenizi kıyısındaki Şarm El Şeyh adlı tatil beldesinde bulunan misafirlerine iki seçenek sunuyor: Misafirler tatillerini ya Hurghada´da devam ettirecek, ya da Almanya´ya dönecek. Şarm El Şeyh´e tatil rezervasyonu yapıp da henüz tatile başlamamış olanlarsa, tatil başlangıcı 15 Mart´a kadarki döneme denk gelirse, tatili masrafsız olarak iptal edebilir veya başka bir tatil ile değistirebilir.

Olaydan kaç ETI müşterisinin etkilendiği bilinmiyor. ETI böylesi radikal bir karar almışken, TUI, 14 Mart´a kadar bütün Şarm El Şeyh tatillerini iptal etti. TUI, Şarm El Şeyh´te bulunan tüm misafirleri ile temasa girip, daha erken dönmeleri için kendileri ile görüşmeler yapacağını açıkladı. TUI´nin şu anda 100 civarı misafirinin Şarm El Şeyh´te olduğu bilinmektedir.
Öbür Alman tur operatörlerinin benzeri önlemler alacakları beklenmektedir. Alman tur operatörlerinin bu ani kararları, Almanya´nın Dışişleri Bakanlığı´nın Şarm El Şeyh ile ilgili güvenlik uyarısını sertleştirilmesine bağlanıyor. Böylesi sert resmi bir güvenlik uyarısı varken herhangi bir olumsuz olay ortaya çıkarsa, önlem almamış tur operatörü yüksek tanzimatlar ödeme zorunda kalabilme olasılığı ile karşı karşıya gelir.

Öte taraftan Alman Der Touristik ve Alltours firmaları da müşterilerini Şarm El Şeyh'ten tahliye ediyor. Burada 85 müşterisi bulunan Der Touristik ve 120 müşterisi bulunan Alltours'un birer charter uçağı göndererek yolcularını tahliye ettiği bildirildi. 


Bu Haber 28.02.2014 - 12:30:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Melih Nur 03.03.2014 - 11:12

    Der Touristik ne zaman ayrılacak Mastur bünyesinden acaba ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.