Alman tur operatörleri, düşen Türkiye talebini ayağa kaldırmaya çalışıyor

Alman tur operatörleri, düşen Türkiye talebini ayağa kaldırmaya çalışıyor
Sultanahmet'teki bombalı saldırı sonrasında kruvaziyer şirketleri Türkiye programlarını iptal ederken, tur operatörleri ise düşen rezervasyonları ayağa kaldırmak için mücadele ediyor.


TurizmGüncel

İstanbul Sultanahmet'te 10 Alman turistin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından çok sayıda kruvaziyer şirketi Türkiye turlarını iptal ettiğini açıklamıştı. Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre, birkaç bin müşterinin "Türkiye'ye gitmek istemiyorum" demesi üzerine ülkede pazar lideri durumundaki Aida Cruises da Türkiye programını iptal etti. Bunun üzerine Aida Cruises, Aida Aura adlı gemisiyle Palma de Mallorca çıkışlı bir haftalık bir tur başlattı.

TÜRKİYE'NİN YERİNİ YUNANİSTAN ALIYOR

Haberde, Norvegian Cruises'un da Türkiye'yi programından çıkararak yerine Atina ve Santorini'yi aldığı belirtildi. Benzer şekilde, MSC'nin Magnifica adlı gemisi de İstanbul ve İzmir'i programında çıkararak Atina ve Mykonos'u eklediği kaydedildi. Lüks kruvaziyer operatörü Crystal Cruises da, 6 gemisini Türkiye yerine Yunanistan'a yönlendirdi.

TALEP DOĞUDAN BATIYA KAYIYOR

Öte taraftan Alman tur operatörleri, Türkiye'ye dönük talebin hala düşük olduğunu belirtiyorlar. TUI Almanya sözcüsü talebin doğudan batıya doğru kaydığını belirtirken, Thomas Cook Almanya sözcüsü ise "Biz hala Türkiye tatil talebinde bir canlanma olacağını düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

ÖGER TOURS DA TÜRKİYE TURLARINA BEDELSİZ İPTAL GETİRDİ

Almanya'da Türkiye rezervasyonlarını bedelsiz iptal eden tur operatörleri arasına Thomas Cook'un Almanya'daki markası Öger Tours da katıldı. Öger Tours, müşteriye tatilden 10 gün önce rezervasyonunu başka destinasyona kaydırma seçeneği sağladı.

ROSATİ: ÖGER MÜŞTERİLERİ, THOMAS COOK'UN TÜM PROGRAMINDAN YARARLANACAKLAR

Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, uygulama ile yaz tatili rezervasyonu yaptırmada kararlı olan ancak karar vermede acele etmek istemeyen müşterilerine kolaylık sağlayacaklarını belirtti. Rosati, "Müşterilerimiz, Almanya'daki en büyük Türkiye spesiyalisti Öger Tours'un know-how'ından en iyi şekilde yararlanacaklar. Müşterilerimiz ayrıca şu anda çok daha fazla seçeneğe de sahipler. Türkiye tatilini yeniden rezerve etmek isteyen yolcular, Thomas Cook'un tüm programlarından faydalanabilecekler." açıklamasını yaptı.

DER TOURİSTİK: GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTTIRIN

Öte taraftan Der Touristik, turizm destinasyonlarına güvenlik önlemlerinin arttırılması yönünde çağrıda bulundu. Şirketin CEO'su Sören Hartmann, "Güvenlik önlemleri şu anda arttırılmalı. Kamusal alanlarda daha fazla kamera sistemi ve güvenlik görevlisi bulundurulmalı. Der Touristik olarak partnerlerimizden güvenlik alanına daha fazla yatırım yapmalarını bekliyoruz. Gerek görmemiz halinde, ileri güvenlik önlemleri konusunda partnerlerimize başvuracağız." dedi.



Bu Haber 04.02.2016 - 11:55:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.