Alman Seyahat Birliği DRV, Kuşadası kongresini iptal etti!

Alman Seyahat Birliği DRV, Kuşadası kongresini iptal etti!
Alman Seyahat Birliği'nin (DRV) Kuşadası'nda yapmayı planladığı kongrenin iptal edildiği belirtildi.


TurizmGüncel

Alman acentelerinin uzun süredir gündeminde olan ve tartışmalara sahne olan genel kurulun Kuşadası'nda yapılıp yapılmamasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen son bilgilere göre, Alman acenteler Kuşadası'nda yapacağı genel kurulu iptal etti. Kongrenin iptaline gerekçe olarak ise ''katılımın düşük olması'' gösterildi.

2018'E ERTELENDİ

TurizmGüncel'in edindiği bilgilere göre DRV, söz konusu kongreyi bu yıl başkent Berlin'de düzenleyecek. Kongrenin ardından DRV'nin ilk yönetim kurulu toplantısı ise Türkiye'de yapılacak. DRV ile TÜRSAB arasında yapılan görüşmelerde, birliğin 2018 kongresinin Türkiye'de yapılmasına karar verildiği kaydedildi.

DRV'nin aldığı kararın, Willy Scharnow Vakfı'nın başkanı ünlü Alman turizmci Walter Krombach'ın ''Türkiye'ye gidersem tutuklanmaktan korkuyorum. Bu nedenle Kuşadası'ndaki DRV kongresine katılmayacağım'' açıklamasından hemen sonra geldi.




KONGRENİN İPTALİ NE ANLAMA GELİYOR?

Uluslararası ölçekte güven bunalımı yaşayan Türkiye turizmi, dünyanın en büyük seyahat pazarlarından biri olan Almanya'nın önde gelen turizmcilerini ağırlayarak ''Türkiye güvenli bir ülke'' mesajını verecekti. Ancak kongrenin iptal edilmesiyle bu fırsat kaçırılmış oldu. Dahası, kongrenin iptal iptal edilmesi ile birlikte kafalarda daha fazla soru işareti oluşmasının önü açılmış oldu.

TÜRSAB'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin olarak TÜRSAB tarafından yapılan açıklamada şu noktaların altı çizildi:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB ve Alman Seyahat Birliği DRV, bu yıl 27-29 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilmesi planlanan DRV Genel Kurulu’nun 2018 yılında bilahare belirlenecek bir tarihe ertelenmesine karar vermiştir. Ertelenen DRV Genel Kurulu’nun bu yıl Berlin’de yapılmasına karar verilmiştir. Genel Kurul Toplantısına ilişkin program ve mekan detayları kısa süre içinde açıklanacaktır.

KATILIMDA CİDDİ DÜŞÜŞLER YAŞANDI

Ertelemenin nedeni son dönemde Genel Kurul Toplantısına katılım teyidinde birkaç haftadan bu yana ciddi bir düşüş yaşanmasıdır. Bu bakımdan DRV Yönetimi ve TÜRSAB Genel Kurul seçiminin demokratik meşruiyetini de gözönünde bulundurarak 27-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğin Berlin’e alınması konusunda mutabık kalmışlardır. Bu sayede çok sayıda üyenin Genel Kurul seçimine katılarak oy vermesine olanak sağlanacaktır. Sektör temsilcileri Genel Kurul Toplantısına katılarak aynı zamanda paket tur konusundaki hukuki düzenlemeler, vergi ve fatura düzenlemeleri gibi önemli ve aciliyet arzeden hususları da tartışma imkanına sahip olacaklardır.

DRV Başkanı Norbert Fiebig üyelere yaptığı çağrıda; “Üyelerimizin güncel konular konusunda bilgi sahibi olmak, DRV Seçimlerinde kendi tercihlerini ortaya koymak ve önümüzdeki 3 yılda gerçekleştirilecek Birlik çalışmalarına onay vermek için kısa süre içinde bizimle birlikte olma yönünde karar vermesini umuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

FİEBİG: ÜZGÜNÜZ

DRV Başkanı Fiebig Yönetim Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada “Üyelerimiz, Türkiye’deki ortaklarımızla uzun vadeli ve yapıcı bir diyalog içinde bulunuyor. TÜRSAB ve Türkiye’deki otel partnerlerimiz ile turizm hizmet sağlayıcılarıyla çok derin ve güvene dayalı işbirliği ilişkimiz var. Genel Kurul’un öngörüldüğü şekilde yapılamamasından dolayı çok üzgün olmakla birlikte 2018 yılında çok daha büyük bir başarı ile gerçekleştireceğimize eminiz. Ayrıca DRV’nin bir sonraki Yönetim Kurulu Toplantısı Türkiye’de gerçekleştirilecektir” dedi.



BİR AÇIKLAMA DA DRV'DEN GELDİ

27-29 Ekim tarihleri arasında Kuşadası'nda yapılması lanlanan kongrenin iptali ile ilgili olarak bir açıklamada DRV'den geldi.

Yapılan yoğun görüşmeler neticesinde kongrenin Kuşadası'nda yapılmamasına karar verildiği kaydedilen açıklamada, 2018 yılındaki kongrenin Kuşadası'nda yapılmasına karar verildiği ifade edildi. DRV üyesi tüm acentelerin aynı tarihlerde Berlin'de olmaları istenen açıklamada, ''Düşük katılımdan dolayı DRV'nin olağan genel kurulunun Kuşadası'nda yapılmasından vazgeçildi. Kongrede yönetim kurulu seçimleri de yapılacağı için, yeterli katılımı ve meşruiyeti sağlamak için organizayonu Berlin'de düzenleyeceğiz'' ifadelerine yer verildi.











Bu Haber 26.08.2016 - 13:02:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Alanyalı 27.08.2016 - 05:31

    zaten iptaldi Bakanı bile kandırdınız bakan Almayada başka bir iş için gitmişti adama aman kongre yapacaklar falan filanlarla kandırdınız sanki resmi görüşme varmış gibi yaptınız Bakan bile geldi görün diye hava attınız bu kongre 2016 sultanahmet bombasından sonra iptal edilmişti kafanıza göre Almanyada Türsab ofisi açmak için elinizden ne geliyorsa yapıyorsunuz ama nafile bunu biliniz Türsab Başkanı ve yönetimi istifa etmek erdemdir Bank asya kimse unuttu diye düşünmeyin sıra Türsabada geliyor gelmeden bırakın gidinde acentalar sizin yüzünüzden daha da mağdur olmasınlar sizin basiretsiz tutumunuzdan acentalar hepsi incelemeye alınacaklar çıkın açıkca evet Bank asya ile ortak iş yaptık hacı hoca umre sigortalarını ortak yaptık diye söyleyinde olan acentalara olmasın ben burada fazla bir şey demiyorum Fehmi köfteoğlunu okuyun ne olduğunu olacağını tüm acentalar karar versin görsün tüm acenta sahipleri çalışanları Fehmi köfteoğlunun fetonun turizmde ki imamı kim yazısını okusunlar

  • ÜZGÜNÜM 26.08.2016 - 03:12

    çok üzgünüz, keşke iptal olmasaydı!. Türsab keşke onları ikna edip iyi bir PR ile bütün DRV üyelerine ulaşıp iptal bir yana tam tersi katılımı 800 üyeye çıkarack düzeyde performans ve mücadele gösterebilseydi. ancak TÜRSAB sadece kendi seçilmiş BYK"ları görevden almak küçük hesaplarla uğraşmakla meşgul yazık çok yazık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.