Alman havalimanlarındaki grev, on binlerce yolcuyu etkileyecek

Alman havalimanlarındaki grev, on binlerce yolcuyu etkileyecek
Almanya havalimanları bir kez daha grevlerle sarsılacak. Ülkenin en büyük 6 havalimanında, yarın yer hizmetleri çalışanları tarafından gerçekleştirilecek grev sebebiyle büyük iptaller yaşanması bekleniyor.


TurizmGüncel

Konuya dair bir açıklama yapan Lufthansa, Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Köln/Bonn, Dortmund ve Hannover havalimanlarını kullanacak on binlerce yolcunun grevden olumsuz etkileceğini kaydetti.

Verdi sendikası tarafından düzenlenen grev kapsamında, yer hizmetleri, yolcu kontrolleri ve havalimanı yangın hizmetleri birimlerinin iş durdurması bekleniyor. 

Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, ‘’Lufthansa’nın aktarma merkezi olan Münih ve Frankfurt havalimanlarında büyük iptaller yaşanması, diğer havalimanlarındaki uçuşların da büyük ölçüde etkilenmesi bekleniyor.’’ denildi.  

MÜNİH'TEKİ TÜM UZUN MESAFE UÇUŞLAR İPTAL

Açıklamaya göre, Münih Havalimanı’ndan ve bu havalimanına dönük yapılması planlanan tüm uzun mesafe uçuşlar iptal edilirken, yalnızca az sayıda iç hat ve Avrupa uçuşunun gerçekleştirilmesi bekleniyor. Şirkey tarafından yapılan açıklamaya göre, Münih Havalimanı’nda grevden etkilenmeyen uçuş sayısı 90 civarında olacak. 

Öte yandan, Frankfurt Havalimanı’ndan ve bu havalimanına dönük yapılması planlanan uluslararası uçuşların neredeyse hepsinin planlandığı şekilde gerçekleştirilmesi beklenirken, iç hat uçuşları ile Avrupa uçuşlarının büyük çoğunluğu iptal edilecek. 

Düsseldorf, Köln/Bonn, Dortmund ve Hannover havalimanlarında da pek çok uçuşun iptal olması ya da gecikmesi bekleniyor. 

''HAVACILIK SEKTÖRÜNDE YÜKSEK MEDYA PROFİLİ SEBEBİYLE FAZLA GREV OLUYOR''
 
Son yıllarda çalışanlarının grevleriyle sarsılan Lufthansa’nın Kurumsal İnsan Kaynakları ve Hukuk İşleri Genel Müdürü Bettina Volkens, konuya dair bir açıklama yaparak hava yolu sektöründeki grev haklarının düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. ‘’Verdi  sendikası tarafından düzenlenen grev, havacılık sektöründe oyunun kurallarının değiştirilmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi.’’ diyen Volkens, grev kararı alınabilmesinden önce bağlayıcı arabuluculuk ve uzlaştırma prosedürlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Grev kararının, Lufthansa’nın dahil olmadığı toplu iş görüşmeleri sırasında pazarlık kozu olarak kullanıldığını öne süren Voltens, ‘’Görüşmelerin ertesi gün kaldığı yerden devam edeceğini herkesin bilmesine rağmen, yüksek medya profile sebebiyle havacılık sektöründe bu tarz grevler sıkça terc ediliyor.’’ ifadelerini kullandı. 
 



Bu Haber 26.04.2016 - 13:49:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.