Alitalia ve Swiss Airlines Türkiye uçuşlarını durdurdu

Alitalia ve Swiss Airlines Türkiye uçuşlarını durdurdu
Aralık ayının başında Türkiye uçuşlarını durduran İtalyan hava yolu şirketi Alitalia'nın ardından, bir hava yolu şirketinden daha kötü haber geldi...


TurizmGüncel

Lufthansa’nın yan kuruluşu olan İsviçre’nin en büyük hava yolu şirketi Swiss Airlines, yaz sezonunu boyunca İstanbul ve İzmir ile Zürih arasındaki uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

Şirket, geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamada 30 Ekim tarihinden itibaren İstanbul uçuşlarını askıya aldığını, 2017 yaz sezonuna kadar uçuş gerçekleştirmeyeceğini açıklamıştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, karara gerekçe olarak terör saldırıları ve darbe girişimi ile birlikte talebin iyice düşmesi gösterilmişti. Açıklamada ayrıca, şirketin THY ile rekabet edemediği, düşen fiyatların gelirleri de büyük ölçüde etkilediği belirtilmişti. Uçuşlara 25 Mart 2017 tarihine kadar ara verildiği, yaz sezonunda seferlerin yapılıp yapılmayacağının ise 2017 mart ayında yapılan değerlendirmenin ardından belli olacağı ifade edilmişti.

YAZ SEZONU UÇUŞLARI DA İPTAL

Ancak Swiss uçuşlarının kaderi bu tarihten önce belli oldu. TurizmGüncel’in edindiği bilgiye göre, Swiss Airlines 26 Mart-28 Ekim 2017 tarihleri arasındaki İstanbul-Zürih seferleri ile, 30 Mart-28 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Zürih-İzmir uçuşlarını gerçekleştirmeyecek.

SwissAirlines İstanbul’a günde 2, İzmir’e ise günde 1 uçuş düzenliyordu.

ALITALIA DA UÇUŞLARI DURDURMUŞTU

Uzun yıllardır Türkiye’ye uçan İtalyan hava yolu şirketi Alitalia da, uçuşlarını 1 Aralık itibarıyla durduracağını açıklamıştı...



Bu Haber 14.12.2016 - 13:46:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.