Alanyalı turizmciler İranlı turistleri karşıladı

Alanyalı turizmciler İranlı turistleri karşıladı
İran’ın başkenti Tahran’dan hareket eden ve Alanya yolcularını taşıyan Freebird Hava Yolları’na ait uçak Adana üzerinden Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanı'nda düzenlenen karşılama törenine katılan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, İran pazarında bu yıl ciddi bir artış öngörmediğini, ancak pazarın Rusya kadar önemli bir pazar olduğunu ifade etti.

 
Freebird Hava Yolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağıyla 179 İranlı turist Alanya’ya geldi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve diğer yetkililer uçuş ekibi ve yolcuları çiçeklerle karşıladı. İran'da 21 Mart'ta başlayan Nevruz Bayramı tatili sebebiyle ilçeye haftada 3 sefer yapılacak.

“İRAN İLE DİYALOGLAR OLUŞTU”

Başkan Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada turist kafilesini taşıyan uçağın İran'dan ilçeye uçuş gerçekleştirmesinin önemli olduğunu belirtti. Rusya pazarı ile başlayıp Avrupa'ya da sıçrayan turizm alanındaki daralmanın kendilerini alternatif pazar arayışına sürüklediğini belirten Yücel, “Kazakistan, Azerbaycan ile başladık. İran ile diyaloglar oluştu. Karşılıklı görüşmelerin meyvelerini de İran’dan almaya başladık” dedi.


“İRANLI TURİST SAYISI 2-3 KAT ARTACAK”

Yücel, İran halkının Türkiye'yi sevdiğini işaret ederek, geçen yıl 1 milyon 700 bin İran vatandaşının Türkiye'ye geldiğini kaydetti. İran ile ilişkilerin iyi olduğu sürece bu sayının artacağını ifade eden Yücel, “İran'dan gelecek turist sayısının 2-3 katı olacağına inanıyorum. Gelen turistleri de müşteri olarak değil, misafirlerimiz olarak görmeliyiz. Bu uçuşların artması ile turizmde istediğimiz noktaya geleceğimiz inancındayım” diye konuştu.

“GÖRÜŞMELERİMİZİN MEYVESİNİ ALDIK”



ALTİD Başkanı Sili ise İran pazarının Türkiye için önemli bir pazar olduğunu hatırlatarak ambargonun kalkmasıyla iki ülkenin ekonomisinin daha da gelişeceğini bildirdi. İran'ın, Türkiye'yi çok seven bir pazar olduğunu ifade eden Sili, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz ay İran'da bir dizi görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin neticesinde de bugün Gazipaşa'ya uçağın inmiş olmasını, göstermiş olduğumuz çabaların bir meyvesi olarak görüyoruz. Türkiye'de yaşanan gelişmelerden dolayı oluşan eksileri alternatif pazarlarla gidermek istiyoruz” dedi.

“İRAN’DA ALANYA REKLAMLARI VAR”

İran pazarının Rusya kadar önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Sili, bu noktada çabalarını daha da yoğunlaştıracaklarına işaret ederek, “İran pazarında bu yıl için ciddi bir artış görmüyorum ama ilişkilerin başlangıcı noktasında önemli bir gelişme. Bölgeye göre de İran pazarında yüzde 50 artış olacaktır. İran’dan Türkiye’ye tur düzenleyen operatörlerin Alanya’ya önem verdiklerini ve reklam kampanyaları başlattıklarını gözlemledik. Bizler de turizmciler olarak bu gelişmelere gereken desteği sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

“UÇUŞLAR ARTABİLİR”

Freebird Hava Yolları İstasyonlar Direktörü Murat Turan da, iyi bir başlangıç yapıldığını ve İran üzerinden uçuşların ilerleyen dönemlerde artabileceğini belirtti. Daha önce İran hükümetinin uçuş yasağı uygulaması sebebiyle Antalya havalimanlarına bu ülkenin uçuşları yapılamıyordu.



Bu Haber 18.03.2016 - 15:33:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.