Alanyalı turizmci Alanyaspor ile yaraları sarmak istiyor

Alanyalı turizmci Alanyaspor ile yaraları sarmak istiyor
1999 yılından bu yana turizmde en kötü performansını sergileyen Türkiye'de otelciler çıkış yolu arıyor. Antalya'da doluluk oranları yüzde 30'un üzerinde düşerken Alanya'nın yaz sezonu için olmasa da kış sezonu için umudu Süper Lig'e yeni çıkan Alanyaspor. Kentte herkesin el ele vermesiyle Süper Lig biletini kapan kent taksicisinden esnafına kadar kenetlendi. Alanyaspor kötü turizm sezonundan sonra esnafa da umut olacak.


Türkiye 1999 yılından bu yana turizmde yüzde 28’lik ziyaretçi kaybıyla nisan ayında tarihi bir düşüş yaşadı. Bu düşüşten etkilenen en büyük illerden biri Antalya oldu. Antalya’nın Alanya ilçesinde ise bu yaz sezonu için rezervasyon oranları yüzde 30 düştü. Gazipaşa ve Antalya havalimanı gelen yolcu istatistikleri de bunu doğruluyor.

UMUTLAR KIŞ SEZONUNA

Sözcü'nün haberine göre, Alanya’nın bu sene turizmdeki önemli bir umudu ise Alanyaspor’un Süper Lig’e çıkması oldu. İlçe bütün sezon boyunca oyuncusundan esnafına kadar kenetlenerek büyük bir başarı gösterdi. Bölgedeki turizmciler deplasman maçlarına gelen özellikle büyük takım taraftarlarının bölge turizmcisine ve esnafına, kış sezonu için ciddi bir biçimde katkısı olacağını belirtiyor.

BÖLGE ESNAFI DA KAZANACAK

Alanya Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Burhan Sili, “Deplasmana gelecek olan takımlar taraftar getirecekler. ‘Hem tatilimizi yapalım hem de maçımızı izleyelim’ diye bir konsept ortaya çıkacak. Bölge esnafı da kazanacak” açıklamasında bulundu.

Öte yandan dünya çapında oynanacak bahis oyunlarında da Alanyaspor’un dolayısıyla Alanya’nın isminin çok geçeceğini vurgulayan Sili, “Kış sezonu için futbol maçlarının çok olumlu etkisi olacak. Çünkü kış sezonu ölü sezon olarak biliniyor. Bir an önce turizmde eski ivmemizi yakalamamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.


Bu Haber 03.06.2016 - 13:51:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.