Aksu: Profesyoneller işini kaybetti, otelleri ikinci, üçüncü adamlar yönetiyor

Aksu: Profesyoneller işini kaybetti, otelleri ikinci, üçüncü adamlar yönetiyor
Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Ali Can Aksu, krizde işini kaybeden yönetici oranının yüzde 60’a ulaştığını söyledi. Türkiye’de otellerin tamamen ikinci, üçüncü adamlarla yönetildiğini belirten Aksu, Çok küçük hesaplarla yaptığınız kısıtlamalar, milyon dolarlarla gerçekleştirdiğiniz o tesisleri harabeye çevirebilir" diye uyardı.


Türkiye genelinde dokuz bölgede 1580 üyeye ulaşan Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) yöneticileri, bölgesel yürütme kurulu başkanları ve üyeleri de Fuarİzmir'deki toplantıda bir araya geldi. TUROYD İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Güner Güney'in ev sahipliği yaptığı toplantıda ülke turizminin sorunları, sektördeki profesyonel yönetici ve çalışanlara yansımaları ele alındı.



''TÜRKİYE'DE ŞU ANDA OTELLER İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ ADAMLARLA YÖNETİLİYOR''

Toplantıda konuşan TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan turizm sektöründeki krizin etkilerinin her alanda görüldüğünü söyledi. Yaşanan krizde işini kaybeden yönetici oranının yüzde 60’a ulaştığını belirten Aksu, "Sektörden anlamayan yatırımcının aldığı tasarruf kararı, ama yanlış bir karar" dedi. Sektörde yöneticilerin işini kaybetmesini "bilinçsizlik" olarak gördüğünü dile getiren Ali Can Aksu, “Türkiye’de şu anda oteller tamamen ikinci, üçüncü adamlarla yönetiliyor” diye konuştu.

''MİLYON DOLARLIK TESİSLR HARABEYE DÖNEBİLİR''

Yatırımcıların ikinci, üçüncü işleri olduğu için 80 milyon dolarlık turizm yatırımlarını hep profesyoneller yönettiğini anlatan Aksu,  "Bir oteli muhasebe müdürü ya da ahçı veya otel yatırımcısının yeğeni ya da çocuğu da yönetemez" dedi. Ali Can Aksu, "Çok küçük hesaplarla yaptığınız kısıtlamalar, milyon dolarlarla gerçekleştirdiğiniz o tesisleri harabeye çevirebilir" diye uyardı.

''PROFESYONELLER GERİ PLANDA BIRAKILDI''

Türkiye'de turizm politikalarının yönetilmesinde bugüne kadar hep yatırımcıların ön planda olduğunu anlatan Ali Can Aksu,  "Bu güne kadar profesyonel yöneticiler geri planda bırakıldı. Bu kadar deneyim kazanmış insanların Türk turizm tanıtım sahasında olmaması eksiklikti" dedi. TUROYD olarak kendilerini anlattıkça yatırımcının algısının değişeceğine inandıklarını belirten Aksu, "Şimdi turizmin hak ettiği noktaya gelmesi için akıl ve güç birliği yapmanın zamanı" diye konuştu.

TUROYD Ege Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Güner Güney ise, Ege Bölgesi’nde turizm sektöründeki yönetici kaybının yüzde 7-8 dolayında olduğunu söyledi. Güney, “Yurt dışına giden, işini kaybedip başka sektörlere geçen otel müdürü arkadaşlarımız oldu ama yine de Ege Bölgesi Türkiye genelinde daha az bir kayıp yaşadı” dedi.



Bu Haber 15.12.2017 - 13:36:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turist 17.12.2017 - 08:37

    Antalya 1400 tl ye frofesyonel house keeping , 1600 tl ye profesyonel güvenlik görevlisi , 1800-2000 tl ye profesyonel garson ,2200 tl ye prof. önbüro personeli kaynıyor , yersen

  • turizmci 15.12.2017 - 03:20

    Tabi size versinler Euro ile maaş artı prim artı transfer parası siz keyif yapın çalışan yine az maaş alan ikinci üçüncü kişiler olsun onumu istiyorsunuz geçti o günler artık .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.