Akaydın: Turizm gelirinin Antalya'ya faydası yok, vergiler İstanbul'a akıyor

Akaydın: Turizm gelirinin Antalya'ya faydası yok, vergiler İstanbul'a akıyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kentin turizmden vergi geliri elde edemediğini söyledi.

 
Antalyalı rehberlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kente yol, cadde bakımı ve peyzajı, deniz temizliği, hava temizliği, toplu ulaşım, altyapı gibi yatırımlar yaptıklarını, ancak turizm gelirlerinden kente bir kurş verginin girmediğini söyledi. Akaydın, "Antalya'daki birçok turizm firması vergisini İstanbul gibi büyük kentlere ödediği için Antalya, Maliye Bakanlığı'ndan hak ettiği payı alamıyor. Antalya kazanıyor, ama bu İstanbul'a gidiyor. Bu adaletsizliğin önüne geçmek için kazancın kazanıldığı yerde vergilendirilmesine ilişkin bir kanun çıkarılması gerek" açıklamasını yaptı.
 
Akaydın, Tophane'den Yat Limanı'na olan asansör projesindeki mülkiyet sorununu çözdüklerini, yakında bu projenin ihalesini düzenleyeceklerini dile getirdi. Turistlere yönelik dijital ortamda 'MyAntalya' uygulamasını hayata geçirdiklerini, uygulamanın turizme katkı sağladığını anlatan Akaydın, kente yeni gelenler için Antalya ile ilgili tüm bilgilere buradan ulaşılacağını ifade etti. 
 
Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya Tanıtım AŞ'nin kurulmasına öncülük ettiğini bildiren Akaydın, "Antalya'nın uluslararası tanıtımının tek elden, eş güdümle yapılmasını sağlayacak Antalya Tanıtım AŞ'nin kurulması için büyük uğraş verdik. Antalya'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak şirketin yüzde 25 sermayesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Geçtiğimiz günlerde Nürnberg'te düzenlenen fuarda Antalya Tanıtım AŞ tarafından, Antalya tanıtıldı. Antalya standı fuarın en yoğun ilgi gören standı oldu" dedi. 
 
Bir rehberin yapılan yatırımlara rağmen Kaleiçi'nin neden canlanamadığı sorusu üzerine Akaydın, şöyle konuştu: 
 
"Kaleiçi'nde esnaf disipline olmadığı sürece sıkıntı bitmez. Esnafın Kaleiçi'ni kötü kullanımı ve turiste kötü muamelesi nedeniyle Kaleiçi yıllar içinde değerini yitirdi. Şimdi turist gelmiyor, gelse de kazıklanma korkusuyla alışveriş yapmıyor. Kaleiçi ile ilgili bir yönetmelik yaptık. Bir müdürlük ile koordinasyon merkezi oluşturduk. Ancak esnafın disipline edilmesi çok önemli. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere esnaflar eğitilmelidir. Öte yandan Kaleiçi'ne üniversite öğrencilerinin çekilmesinin canlanmayı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencileri Kaleiçi'ne çekebilirsek, hareket olur, estetik bir görüntü getirir." (Haberler.com)
 
 


Bu Haber 13.12.2012 - 16:21:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.