Airport City nasıl 6 milyar euroluk yatırım çekecek?

Airport City nasıl 6 milyar euroluk yatırım çekecek?
Hürriyet yazarı vahap Munyar, bu haftaki 'Airport City 6 miyar euro yatırım çekecek' başlıklı yazısında, bünyesinde 3 otel, bir büyük hastane, 2 bin 500 konut, alışveriş merkezi, lojistik merkezi ve serbest bölge gibi alanlar olacak olan Airport City'nin nasıl yatırımcı çekmeyi planladığını yazdı...




Bugünkü köşesinde, Cannes’daki emlak fuarı MIPIM’in gerçekleştiği alanın karşısındaki Majestic Otel’in toplantı salonunda düzenlenen toplantıdan notlarını aktaran Munyar, Airport City'nin nasıl 6 milyar euroluk yatırım çekmeyi planladığını anlattı. 

Yazısında Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun 3’üncü havalimanı için kurduğu İGA’nın İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu'nun açıklamalarına yer veren Munyar, Kalyoncu'nun ''Airport City’ye yatırıma gelen, bakanlıklar, bürokrasi ve belediye ile değil, sadece bizimle muhatap olacak.'' açıklamasına yer verdi.

3 TANE OTEL OLACAK

Airport City'nin işletme hakkının 49 yıla çıkarıldığını kaydeden Munyar yazısında  İGA Havalimani İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin'in ''Airport City’de 3 otel, bir büyük hastane, 2 bin 500 konut, alışveriş merkezi, lojistik merkezi ve serbest bölge gibi alanlar olacak. Bunlara yabancı yatırımcıların da gelmesini hedefliyoruz. MIPIM’e bu amaçla katıldık.'' açıklamalarına yer verdi.

Yazıda ayrıca, planlanan tüm alanlara talip bulunması durumunda yatırım miktarının 6 milyar euroya çıkacağı da ifade edildi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 



Bu Haber 19.03.2017 - 09:31:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.