Airbus, üçüncü havalimanı için iniş izni istiyor

Airbus, üçüncü havalimanı için iniş izni istiyor
Dev havacılık şirketi Airbus, İstanbul’da yapımı süren 3. havalimanında bakım - onarım yapmak, simülasyon ve pilot eğitim merkezi kurmak için 20 bin metrekare yer istedi

 
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, dünyanın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Airbus, yapımı devam eden İstanbul'un 3. havalimanında bakım-onarım yapmak, simülasyon ve pilot eğitim merkezi kurmak için 20 bin metrekare yer istedi.
 
3. havalimanı ihalesini kazan Cengiz - Kolin - Limak - Kalyon - Mapa ortak girişim grubundan Limak, işletmesini yaptığı Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanı' nda hayata geçirdiği bir sosyal sorumluluk projesi için Airbus'ın Toulouse'daki tesislerini gezmek isteyince, hemen yeni havalimanıyla ilgili görüşme talep eden dev havacılık şirketi, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya kayan müşteri kitlesine yakın olmak için 3. havalimanından yer talep etti. Limak Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, başlangıçta 20 bin metrekare kapalı alanı olan yer isteyen Airbus'ın talebiyle ilgili “Müşteri eksenlerinin yüzde 80 oranında Ortadoğu başta olmak üzere kaydığını anlattılar ve müşterilerine yakın olmak istediklerini söylediler. Ortadoğu merkezi gibi konumlandırmak niyetindeler. Biz projeyle ilgili bilgi verdik. İstedikleri şey, müşterilerine yakın yerlerde bakım - onarım, lojistik hangarları, simülasyon merkezi, pilot eğitim merkezi kurmak. Çok ilgililer, inşaat sürüyor. Yapmak istediğiniz şeye göre ‘temasta kalalım’ dedik.” dedi.
 
Airbus'un talebinin görüşmeler olumlu geçerse daha da genişleyebileceğini anlatan Özdemir, Airbus'ın müşterilerine yakın olmasının taşıma maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağını da söyledi ve İstanbul'un coğrafi konumunun getirdiği avantaj sebebiyle havacılık dünyasındaki herkesin gözünü THY ve yeni havalimanına diktiğini ekledi.
 
Airbus gibi büyük bir firmanın Türkiye'yi tercih etmesinin ülkenin geleceğine güven göstergesi olduğunu söyleyen Özdemir, ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün Türkiye'den karşılanabileceğini belirtti. Airbus'ın tercihinde Türkiye'nin etkili ve pratik bir ülke olmasının etkisi olduğunu belirten Özdemir, nitelikli iş gücü yetiştirme konusunda Airbus'ı Türkiye'deki okullar ile “evlendirebileceklerini”, böylece kendi ekiplerini oluşturmalarını sağlayabileceklerini ekledi.


Bu Haber 11.05.2015 - 10:43:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.