Airbnb 100 milyon müşteriye ulaştı, büyük problemler yaşamaya başladı

Airbnb 100 milyon müşteriye ulaştı, büyük problemler yaşamaya başladı
Konaklama sektörünün son dönemdeki en büyük tartışma konusu olan Airbnb, kontrolsüz bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ancak bu büyüme, büyük sıkıntıları da beraberinde getiriyor…


TurizmGüncel
 
Temmuz ayının ortalarında 100 milyon müşteriye ulaşan dünyanın en büyük alternatif konaklama platformu Airbnb’nin değeri 30 milyar doları geçmiş durumda. Bu rakam, en büyük otel zinciri olan Hilton’un değerinden yüzde 30 fazla; Airbnb’nin en yakın rakibi olan HomeAway’in değerinin ise 8 katı… (Homeaway, geçtiğimiz yıl online devi Expedia tarafından 3.9 milyar dolara satın alınmıştı.)

Airbnb’nin sahip olduğu 2.3 milyon oda ise, dünyanın en büyük üç otel zinciri Hilton, Marriott ve Intercontinental’ın toplam oda sayısının üstünde. 
 
Platformun doluluk oranları büyük otel zincirlerinin altında olsa da, pek çok Airbnb ev sahibinin odalarını her zaman kiraya vermediği düşünülürse, oldukça yüksek sayılabilir…

Geçtiğimiz yılbaşı akşamı 1 milyon rezervasyon alarak rekor rezervasyona ulaşan Airbnb, artık bu rakamı sıradan bir günde çok rahat bir şekilde geçebiliyor. (Haziran ayının son haftasonu 1.3 milyon kişi Airbnb üzerinden rezervasyon yapmıştı.)
 
BÜYÜMEYLE BİRLİKTE SIKINTILAR DA BAŞLIYOR

Şirket, 11 Temmuz’da 100 milyonuncu müşterisine ulaştı. Ancak bu hızlı büyüme beraberinde sıkıntıları da getiriyor. Gittikçe büyüyen ve yeni pazarlara yayılan Airbnb, var oluş sebebiyle çelişmeye başlıyor. 2008 yılında bir apartman dairesinde 3 girişimci tarafından kurulan Airbnb, ev sahiplerini uzun süre otellerin uymak zorunda olduğu kurallar ve yükümlülüklerden ‘uzak tutmayı’ başardı. Ancak yerel yönetimlerin baskılarına dayanamayan şirket, yönetimlerle arasını düzeltmek için otel vergisi toplamaya başladı. 

Şirketin Ticari İlişkiler Sorumlusu Belinda Johnson, bu uygulamadaki amaçlarının ‘kent yönetimleri ile birlikte gelecek için çalışan bir topluluk yaratmak’ olduğunu ifade etti.  

‘AÇGÖZLÜ EV SAHİPLERİ YEREL HALKI EVSİZ BIRAKIYOR’

Airbnb iyi niyet göstermeye çalışsa da, daha fazla kar etmek isteyen ‘açgözlü’ ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkararak platform üzerinden günlük kiralama işine girmesi, pek çok kentte yerli halkın sıkıntı yaşamaya başlamasına sebep oldu. Bu durum, uzun yıllardır Airbnb üzerinden odalarını kiralayan ev sahiplerinin de tepkisine neden oldu. Ev sahipleri, bu tarz durumların Airbnb’nin paylaşma üzerine kurulu felsefesine tamamen aykırı olduğu görüşünde… 

Sıkıntılar pek çok yerde dillendirilmeye başlayınca, ilk müdahale New York’tan geldi.  New York Yasama Meclisi, haziran ayının sonunda yerel yönetimlerin kısa dönemli kiralama kuralalrına uymayan Airbnb ev sahiplerini 7 bin 500 dolara kadar cezaya mahkum edebilecek yeni bir düzenleme paketi hazırladı. Airbnb’nin destekçikleri ise eğer düzenleme Vali Andrew Cuomo tarafından imzalanırsa, bu durumun düpedüz bir yasak anlamına geleceği görüşünde… 

Aynı problemlerin yaşandığı San Francisco’da ise, Airbnb, ev sahiplerinin ilanlarını kent yönetimine bildirmemesi durumunda finansal sorumluğu şirket olarak kendilerinin üstleneceğini açıkladı. 


IRKÇILIK SUÇLAMALARI YAYILIYOR
 
Ancak şirketin yaşadığı problemler bununla bitmiyor… Platforma dönük ırkçılık suçlamaları, her geçen gün artan sıkıntılara yol açıyor. Harvard Üniversitesi tarafından 2014-15 yılları arasında yapılan bir araştırma, siyahi ev sahiplerinin daha az para kazandığını, aynı şekilde siyahi misafirlerin bazen ev sahipleri tarafından geri çevrildiğini ortaya koyuyor. Mayıs ayında pek çok siyahi seyahatçinin sosyal medyada #Airbnbwhileblack hahstag’i altında ırkçılığa maruz kaldıkları deneyimleri paylaşması, durumu daha da kötüleştirdi. Bir kullanıcı, insan haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava açarken, bir başkası ‘Noirbnb’ adlı benzer bir platform kurarak tepkisini gösterdi.
 
Eleştirilere cevap veren Airbnb CEO’su Brian Chesky, ırkçılığa maruz kaldığını iddia eden seyahatçilerin paylaşımlarının oldukça acı verici olduğunu, ancak şirket olarak bu problemi görmelerini sağladığını söyledi. Olayların ardından eski bir Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği yöneticisi olan Laura Murphy’i işe alarak platformun operasyonlarını incelemek üzere görevlendirdiklerini belirten Chesky, ‘’Airbnb olarak misyonumuz ayrım gözetmeksizin herkesin seyahat ederken kendini özgür ve bulunduğu yere ait hissetmesi. Bu yüzden bu mesele bizim için çok çok önemli.’’ ifadelerini kullandı. 

‘OTELLERİN YAPTIĞINI YAPAMAYIZ’ 
 
Chesky, platform bünyesinde ırkçılığı minimuma indirmeyi hedeflediklerini belirtse de tamamen yok etmelerinin neden mümkün olamayacağını şu sözlerle açıkladı:

‘’Bir otel bu tarz davranışlar sergileyen çalışanını hemen kovabilir. Ancak bizim platformumuza üye olan ev sahiplerini doğrudan kontrol etme şansımız yok. Ayrımcılık tüm dünyada var olun bir problem ve tüm ev sahiplerimizi doğrudan mülakata alamayacağımızdan sorunu kökünden çözme şansımız maalesef bulunmuyor…’’
 
ONLINE SEYAHAT ACENTESİ Mİ, KONAKLAMA ŞİRKETİ Mİ?
 
Airbnb ev sahiplerinin davranışlarından sorumlu olmayan bir online seyahat acentesi mi, yoksa misafirlerinin deneyimini baştan sona kontrol edebilen bir konaklama şirketi mi? Uzmanlar, Airbnb’nin ayrımcılık sorununu ele alma biçiminin şirketin geleceğini de belirleyeceğini ifade ediyor.

Şirketin bu zamana kadarki performansı, her ikisinden bazı özellikler taşıyor ve Airbnb, Expedia’nın yasal konumu ve iş modeli ile bir otel zincirinin marka değerini birleştirmeyi başarıyor. 
 
‘AIRNBN’NİN GELECEĞİ EV SAHİPLERİ’

Airbnb, geçtiğimiz yıl ev sahiplerini misafirlerine yemek, tur ve havalimanı transferi gibi ek hizmetler sunmaları konusunda teşvik etmişti. Şirketin planı bu yılın sonunda bu hizmetleri genişleterek ‘büyülü geziler’ adlı yeni bir ürün sunmak. Bu konuya da değinen Chesky, Airbnb’nin geleceğinin mekanlar değil, ev sahipleri olduğunu belirtti. Şirketin bu yönelimi, var olan ev sahibi kaynaklı sorunların ileride başlarına daha fazla sıkıntı açacağı izlenimini veriyor…

BÜYÜMEYE DEVAM ETMESİNİN TEK YOLU VAR…

Sürekli büyümeye devam eden ve ilk halka arzına doğru ilerleyen şirketin, eleştirileri göğüslemek ve büyümeye devam etmek için vizyonunu değiştirmesi kaçınılmaz görünüyor.

Airbnb yavaş yavaş platformu iş seyahatçilerine açmaya başlarken, ev sahiplerini tıpkı Expedia’da olduğu gibi rezervasyonları otomatik olarak kabul edecekleri Instant Booking adlı anında rezervasyon uygulamasına ikna etmeye çalışıyor. Pek gündem edilmese de, şirket listelerine çok sayıda otel ve apart odasını sessiz sedasız eklemiş durumda. 
 
PLATFORMUN KAPILARI SESSİZ SEDASIZ OTELLERE AÇILDI…

Konuya dair bir açıklama yapan Airbnb Ağırlama ve Strateji Bölümü Başkanı Chip Conley, ‘uzun vadede bir online seyahat acentesine dönüşmek istemediklerini’ ifade etse de, şu sözleri platformun bünyesine daha fazla otelin dahil olacağını gösteriyor:

‘’Eğer bir otel misafirlerine kişiselleşmiş ve yerelleşmiş bir konaklama deneyimi sunuyorsa, platformumuzda yer almalarında hiçbir sakınca yok.’’
 


Bu Haber 23.07.2016 - 18:46:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.