Air France müdürlerine öfkeli işçi dayağı

Air France müdürlerine öfkeli işçi dayağı
Geçen hafta 2 bün 900 kişinin işine son vereceğini açıklayan Fransız hava yolu şirketi Air France'ın yöneticileri, işten çıkarmaları protesto eden bir grubun saldırısına uğradı.


Air France İnsan Kaynakları Başkanı ve Uzun Mesafeli Uçuşlar Müdürü protestocuların saldırısına uğradı, gömlek ve ceketleri yırtıldı. Air France Yönetim Kurulu Başkanı Frederic Gagey ile eylemde gömleği parçalanan İnsan Kaynakları Müdürü Xavier Broseta ve yöneticilerden Pierre Plissonier binayı terk etmek zorunda kaldı.



Yüze kadar çalışanın izinsiz girip kestikleri Merkez iş konseyi toplantısında "Biz geldik burası bizim evimiz." ve ''istifa'' sloganları atıldı.

Air France çalışanların üye olduğu sendika yönetimi 2016-2017 yılları arasında mali kriz nedeniyle 2 bin 900 çalışanını işten çıkartmayı planladığı duyurmuştu. Plana göre şirket, 2016-2017 yılları arasında 300 pilot, 700 kabin görevlisi ile yaklaşık bin 900 yer görevlisinin işine son verecek. Son iki yılda 1550 kişinin ise işine son verilmişti. Air France ayrıca zarar eden bazı destinasyonları kapatmayı planlıyor.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLMEDİ

Air France'den yapılan açıklamada yönetim kurulu toplantısı esnasında yöneticilere yönelik yapılan şiddetli eylemin adli makamlara şikayet edildiği belirtildi. Çalışanların eyleminden dolayı herhangi bir uçuş iptal edilmezken, sadece bazı uçuşlarda gecikmeler yaşandı.

SEBEP ZORLAŞAN REKABET KOŞULLARI

Şirket yönetiminden önceki akşam yapılan açıklamada ise şirketin “giderek zorlaşan rekabet koşullarını” gerekçe göstererek personel sayısında indirime gitmeyi planladığını teyit etmişti. (Hürriyet)


Bu Haber 06.10.2015 - 09:46:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.